Suomi mitalinkiilto silmissä jääspeedwayn MM-kilpailuun

Suomi jätettiin viime vuonna seitsemänneksi, eli viimeiseksi Puolan Sanokissa ajetussa MM-kilpailussa. Nyt sijoitusta lähdetään parantamaan rutkasti.

Kausi on saatu hyvin vauhtiin ja kuljettajat ovat sinivalkoisten ykkösnyrkin Antti Aakon johdolla valmiina taistelemaan mitalista. Joukkueenjohtaja Jouni Seppänen odottaa luottavaisena tulevaa finaalia.

– Mitalinkiilto silmissä lähdetään kilpailuun, hopeaan on täydet mahdollisuudet. Venäjä on ylivoimainen suosikki mutta sen jälkeen on aika tasaiset joukkueet, Seppänen toteaa.

– Aakon avaus MM-sarjassa on ollut todella hyvä ja sitä samaa huippumenoa tarvitaan nytkin. Mutta tarvitsemme myös vahvan panoksen Mats Järfiltä ja Tomi Tanilta, jotta mitali saavutetaan, yhden miehen pisteet ei siihen riitä, jatkaa Seppänen.

Itävallan Zorn sivussa
– isännät suursuosikkeja

MM-hopeaa puolustava Itävalta joutuu kisaan ilman tähtikuljettajaansa ja alavatsavammasta kärsivää Franz Zornia, joka operoitiin perjantaiaamuna kotimaassaan. Zorn koki vastikään kovia MM-sarjan osakilpailussa niin ikään Venäjän maaperällä.

– Toisen epäonni on toisten onni. Viime vuonna Itävalta melkein kampesi Venäjän kultamitaleilta mutta nyt kun Zorn on loukkaantunut niin Itävalta ei vaikuta niin vahvalta. Tasainen ja kova kilpailu on luvassa, jokainen piste tulee olemaan tärkeä, päättää Seppänen.

Isäntämaa Venäjä on kilpailun ylivoimainen suosikki. Trio Daniil Ivanov, Dmitry Koltakov ja Sergey Makarov on sellainen nippu, jonka kukistamiseen tarvitaan muilta pienoinen ihme. Viime vuoden hopeajoukkue Itävalta on ilman Franz Zornia “vain” yksi muiden joukossa.

Ruotsi tekee Togliatissa historiaa, sillä ensimmäistä kertaa isä ja poika ajavat samassa joukkueessa. Legendaarisen veteraanin Stefan Svenssonin poika Nicklas pukee ensimmäistä kertaa Ruotsin edustusliivin ylleen. Ruotsin joukkueen kolmas kuljettaja on luunkova P-A Lindström.

Joukkueet:
Puola: Grzegorz Knapp, Miroslaw Daniszewski, Michal Knapp
Venäjä: Daniil Ivanov, Dmitry Koltakov, Sargey Makarov
Tshekki: Lukas Volejnik, Jan Klatovsky, Andrej Divis
Itävalta: Harald Simon, Josef Kreuzberger
Saksa: Günther Bauer, Max Niedermaier, Stefan Pletschacher
Ruotsi: Stefan Svensson, Nicklas Svensson, P-A Lindström
Suomi: Antti Aakko, Mats Järf, Tomi Tani

Uusin numero