Suomi mitalijahtiin motocrossin junioreiden MM-joukkuekilpailussa

Suomi on mukana junioreiden MM-maajoukkuekilpailussa kahdella joukkueella.

Hyvinkään Moottorikerhon Valtteri Malin, Tampere Motocrossin Jere Haavisto ja Vantaan Moottorikerhon (VMK) Miro Sihvonen kilpailevat alle 21-vuotiaissa. Malin ajaa 450-kuutioisella, Haavisto 250-kuutioisella ja Sihvonen 125-kuutioisella pyörällä. Suomi oli viime vuonna MM-hopealla tasapisteissä mestari Sveitsin kanssa.

Alle 14-vuotiaiden, 85-kuutioisilla pyörillä ajavien kuljettajien Suomen maajoukkueen muodostavat tuore Suomen mestari Kouvolan MC:n Joonas Näppi sekä VMK:n Aleksi Kurvinen ja Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen. Suomi oli viime vuonna viides.

Suomalaiskuusikko harjoitteli tällä viikolla joukkueenjohtaja Jussi Vehviläisen opissa Belgiassa. Vehviläinen on mielissään poikien ajamisesta ennen MM-viikonloppua, mutta haasteitakin on.

– Mitalit ovat tavoitteenamme. Kisa on kuitenkin siinä mielessä erikoinen, että oikeastaan vasta kisapaikalla tietää, minkälaisia joukkueita on mukana. Osalla maista joukkueissa voi olla ikäluokan kirkkaimmat tähdet, mutta osalla heidän takanaan ajavat kuljettajat, Vehviläinen kuvailee.

– Nuoremmilla jätkillä oli todella hyvä harjoitusviikko ja he muodostavat tasaisen nopean joukkueen. Vanhemmat pojat ajoivat viime viikonloppuna aikuisten MM-maajoukkuekisassa, mutta ainoastaan Malin oli tasollaan. Sihvosen treenit sujuivat nyt paremmin. Haaviston jo aiemmin kipeytynyt selkä on puolestaan vaivannut jälleen, mikä voi tuoda huolta.

Junioreiden MM-maajoukkuekilpailussa ajetaan harjoitukset ja karsinta aika-ajona lauantaina sekä varsinaiset kilpaerät sunnuntaina.

Team Finlandia maajoukkuekilpailuissa vauhdittavat A-Hellman Oy, JPV Racing, KTM Nordic Oy, OFFROADPro, Ab Sparal Oy, Star Meal ja Tapesnake Custom Graphix.

* Junioreiden MM-maajoukkuekilpailu (epävirallinen), Coupe de l’Avenir, Belgia, 3.-4.10.
– Valtteri Malin, KTM, Open-luokka
– Jere Haavisto, Honda, MX2-luokka
– Miro Sihvonen, KTM, 125-luokka
– Joonas Näppi, KTM, 85cc-luokka
– Aleksi Kurvinen, KTM, 85cc-luokka
– Matias Vesterinen, KTM, 85cc-luokka
– Jussi Vehviläinen, joukkueenjohtaja

Uusin numero