Suomi jätettiin viimeiseksi jääspeedwayn MM-joukkuekisassa

Suomi hätyytteli viime vuonna mitalia Venäjällä järjestyssä MM-kisassa, mutta Puolassa tahti jäi vaisummaksi.

Toiseen ajopäivään viimeiseltä sijalta lähtenyt Suomi sai Sanokissa kokoon kaikkiaan 22 pistettä, eli kolme kuudenneksi sijoittunut Saksaa vähemmän.

Suomen toinen päivä sujui samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin.  Aakko keräsi edellisen päivän tapaan yhdeksän pistettä, Tani ajoi kaksi pistettä ja Vilponen jäi ainoassa erässään pisteittä.

– Ei tuo häävisti mennyt. Ajamattomuus näkyi otteissa, ikinä ei minulla ole tässä vaiheessa kautta ollut näin vähän kisoja alla. Sairastelun vuoksi jäi Ruotsin liigaottelutkin ajamatta. Kun ei ole kovia startteja alla, jää koko suoritus pehmeäksi. Lisäksi toisen pyörän keulan kanssa oli ongelmia, kommentoi Suomen paras pistemies Aakko.

– Nyt lähdetään reilun parin viikon turneelle Venäjälle. Togliatissa on kutsukilpailut ja sitten on kaksi GP-viikonloppua peräkkäin, Togliatti ja Krasnogorsk. Siitä SM-finaaliin, sitten St Johann, Berliini, Assen, Inzell ja Uppsala. Eli nyt on sitten joka viikonloppu kovia kisoja luvassa huhtikuulle asti. Eiköhän se vauhti saada näillä kisamäärillä kohdalleen, jatkoi Aakko.

Suomen sijoitus merkitsi käytännössä sitä, että joukkuetta ei nähdä ensi vuonna MM-finaalissa.

– Joukkueen suoritus oli vaisu ja sijoitus sen mukainen. Ajamattomuus näkyi kaikkien otteissa. Antin (Aakon) sairastelu pilasi miehen alkukauden ja nytkin yksi erä piti jättää ajamatta, kun henki ei kulkenut. Yleensä finaalissa viimeiseksi jäänyt joukkue tippuu seuraavan vuoden finaalista pois. Jos mitään muutoksia ei käytäntöön tule, niin ensi vuonna ei Suomella ole finaalissa paikkaa, summasi pettynyt joukkueenjohtaja Jouni Seppänen.

Venäjä vei trillerin

Suursuosikki Venäjä piti pintansa, mutta Itävalta järjesti trillerin, jollaista ei ole vuosiin näissä kekkereissä nähty. Venäjä pystyi pitämään perjantaina vielä kärjessä kiitäneen Itävallan äärimmäisen niukasti takanaan Daniil Ivanovin kukistaessa Frank Zornin.

Kilpailun varsinaisissa erissä molemmat joukkueet päätyivät 55 pisteeseen. Se puolestaan tarkoitti sitä että joukkueet ratkaisivat MM-kullan kohtalon uusintaerässä. Siinä Ivanov oli nopeampi Zornia.

Ivanovin lisäksi Venäjän joukkueessa ajoivat Dmitri Koltakov ja Nikolaj Krasnikov. Itävallan kolmikossa Zornille mainiota taustatukea tarjosi Harald Simon. Joukkueen täydensi Martin Leitner.

MM-pronssia Sanokissa sivalsi Ruotsi, joka pystyi pitämään isäntamaan Puolan ja Tshekin pisteen turvin takanaan.  

Sanok, Puola.
Jääspeewayn MM-joukkuekilpailu:

1. Venäjä 55+3
Daniil Ivanov 12+10=22+3
Dmitri Koltakov 12+8=20
Nikolai Krasnikov 2+11= 13
2. Itävalta 55+2
Harald Simon 15+9 =24
Franz Zorn 13+13=26+2
Martin Leitner ei ajanut
3. Ruotsi 32
Robert Henderson 4+9= 13
Stefan Svensson 8+9= 17
Per-Anders Lindström 2+0=2
4. Puola 31
Grzegorz Knapp 12+13=25
Pawel Strugala 1+3= 4
Miroslaw Daniszewski 2+0=2
5. Tsekki 31
Antonin Klatovsky 3+4=7
Jan Klatovsky 13+11=24
Jan Pecina 0+0=0
6. Saksa 25
Gunther Bauer 11+6=17
Max Niedermaier 2+0=2
Stefan Pletschacher 2+4=6
7. Suomi 22
Antti Aakko 9+9=18
Tomi Tani 1+2=3
Janne Vilponen 1+0=1

* Kuva: FIM
 

Uusin numero