Suomi jää sivuun MM-enduron Pohjois-Euroopan kiertueelta

Ruotsissa ja Virossa MM-järjestelyihin löytyy halukkuutta, mutta Suomessa ajatus ei ole saanut tuulta siipiensä alle.

– Tällä hetkellä vaikuttaa todennäköiseltä, että Suomessa ei ajeta enduron MM-sarjaa vuonna 2014, vahvistaa Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

– Ensi vuoden MM-osakilpailuja pitää hakea tammikuun loppuun mennessä ja ainakaan vielä yksikään kerho Suomessa ole ilmaissut halukkuuttaan tähän, jatkaa Ljungqvist.

Suomessa kyseeseen tulisivat käytännössä Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla ja Heinolan Moottorikerho. Riihimäellä ajettiin MM-pisteistä 2009, jolloin sarjan ranskalainen promoottori Alain Blanchard valitsi kisan vuoden parhaaksi. Heinola isännöi MM-enduroa puolestaan viime syksynä.

Halli- eli SuperEnduron kauden 2014 MM-pisteistä sen sijaan ajetaan hyvinkin todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella Suomessa.

– Siltä näyttää. Sain siitä viime perjantaina tietoa Blanchardin taholta ja asiasta kuultaneen lisää lähipäivinä, vinkkaa Ljungqvist järjestäjätahoa paljastamatta.

Argentiina on valmis vuoden
2014 ISDE-isännyyteen

Enduron kuuden päivän mittainen MM-joukkuekilpailu järjestettiin Suomessa raskaasti tappiollisena vuonna 2011. ISDE-kisaa ei Suomessa nähdä taatusti pitkään aikaan, mutta vuonna 1913 alkunsa saanut perinne jatkuu sitkeästi maailmalla.

Tämän vuoden Sixi sijoittuu Sardinian Olbiaan 30. syyskuuta-5. lokakuuta. Argentiinaa on puolestaan pidetty jo pitempään MM-joukkuekisan vuoden 2014 vahvana isäntäkandidaattina ja tänään asia sai käytännössä sinettinsä.

Aikanaan kannuksensa Argentiinan MM-rallin järjestäjänä hankkinut Rally Car Argentiina-organisaatio näet vahvisti David Elin suulla, että he ovat päättäneet järjestää ISDE:n. Kansainvälinen moottoriliitto FIM tekee lopullisen ratkaisunsa asian osalta kevään kokouksessa.

Jos ja kun ISDE ajetaan Argentiinassa, niin kilpailu ajoittuu henkilökohtaisen MM-kauden jälkeiseen aikaan, eli marraskuuhun.

Argentiinan suunnalta ei ole tarjottu vielä tarkempaa tietoa kilpailupaikkakunnasta, mutta kaikki viittaa San Juaniin, jossa ajetaan maaliskuussa MM-pisteistä toista kautta peräkkäin.

ISDE on järjestetty Etelä-Amerikassa aiemmin kahdesti, eli vuonna 2003 Brasiliassa ja 2008 Meksikossa. Suomen Trophy-joukkue juhli mestaruutta Brasiliassa. Meksikossa Suomi sijoittui kolmanneksi.

* Kuvassa Matti Seistola. Kuva: Husqvarna
 

Uusin numero