Suomi haastavasta ”kenraalista” motocrossin EM-joukkuekilpailun finaaliin

Suomen junioripojista koostuva maajoukkue oli 13:n maan karsinnassa 12. Naiset ajoivat yhdeksän maan joukossa yhdeksänneksi. Kumpikin maajoukkue jatkaa sunnuntain finaaleihin.

Vantaan Moottorikerhon (VMK) Miro Sihvosen 250-kuutioisen pyörän tekniikka petti harjoituksissa eikä hän pystynyt osallistumaan karsintaerään. Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen oli ensimmäisessä kansainvälisessä arvokilpailussaan 125-kuutioisella pyörällä karsinnan 19.

85-kuutioisten pyörien karsintaerässä VMK:n Aleksi Kurvinen oli yhdeksäs ja Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen 22. Vesterinen oli startissa kakkonen, mutta kun erää johtanut sveitsiläiskuljettaja kaatui neljännessä mutkassa, osui Vesterinen samaan kasaan. Vesterisellä kesti kauan päästä jatkamaan matkaa, ja lisäksi hän kaatui vielä kaksi kertaa erän aikana.

– Olipas päivä ja päällimmäisenä mielessä on se, että uskotaan nyt siihen, että huono ”kenraali” tarkoittaa onnistunutta finaalia, joukkueenjohtaja Miska Aaltonen toivoi.

– Sihvosen pyörän tekniikkavialle ei voitu mitään, mutta Kytönen ajoi ensimmäisessä kansainvälisessä arvokisassaan hyvin tilanne ja haastava rata huomioiden. Vesterisellä oli huikea startti ja sinänsä vauhdikasta ajoa, mutta kolme kaatumista on paljon. Kurvinen ajoi puolestaan tasaisesti, mikä on hyvä asia joukkuekisassa.

Suomen naiset, Kangasalan Moottorikerhon Hanna Reinola ja Tuusulan Moottorikerhon Julia Mattila, olivat kansainvälisten arvokilpailujen ensikertalaisina kovan paikan edessä karsintapäivänä.

– Naisista huomasi jännityksen heidän ensimmäisessä isossa kisassa. He ajoivat varsin rauhassa eikä heillä ollut mahdollisuuksia parempiin sijoihin. Heille on nyt tärkeää saada kokonaisuutena ehjä viikonloppu.

Suomen maajoukkueet jatkavat urakointiin sunnuntain finaaleissa, missä myös Sihvosen pitäisi olla mukana.

Miesten karsinnan voitti Ranska ja naisten Italia.

Team Finlandia maajoukkuekilpailuissa vauhdittavat A-Hellman Oy, JPV Racing, KTM Nordic Oy, OFFROADPro, Ab Sparal Oy, Star Meal ja Tapesnake Custom Graphix.

Miesten karsinta:
1. Ranska, 9 pistettä
2. Italia, 16p.
3. Ruotsi, 18p.
…12. Suomi, 50p.

Naisten karsinta:
1. Italia, 3p.
2. Ruotsi, 9p.
3. Venäjä, 13p.
…9. Suomi, 33p.

Kaikki tulokset:
http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Uusin numero