Suomi ensi kertaa mukaan Harley-Davidsonin Battle of King -kilpailuun

Kuninkuuskisoihin etenijän pitää voittaa ensin Pohjoismaiden mestaruustitteli, joka ratkeaa 15.1.-18.2.2018 järjestettävässä nettiäänestyksessä. Neljättä kertaa käytävä kisa saa ensimmäistä kertaa suomalaiskisaajan Harley-Davidson Tampereesta. 

Battle of Kings on yksityiskohtien ja käsityötaidon juhlaa. Kisassa on nähty upeita luomuksia, kuten viime vuonna voiton napannut italialainen 1200-kuutionen Bombtrack-kaunotar. Pohjoismaiden mestaruus on käyty tähän mennessä Ruotsin ja Norjan välisenä mittelönä, mutta tänä vuonna kisa-areenalla nähdään myös suomalaisväriä, kun Harley-Davidson Tampere liittyy mukaan kisaan.  

Kaiken kaikkiaan Battle of the King -kisaan osallistuu tänä vuonna arviolta parisataa Harley-Davidson-jälleenmyyjää ympäri maailmaa. Kustomoitavien mallien määrä on laajentunut tähän kisaan. Harley-Davidson Dark Custom -malliston pyörien lisäksi kustomoitavaksi on voinut valita nyt myös vuoden 2018 Softail®-mallistosta joko Fat Bob ™ tai Street Bob™ -pyörän. Kisabudjetti on edelleen sama 6000 euroa (+verot). Kisasääntöihin kuuluu, että valmis pyörä on virallisesti maantiekelpoinen.

Batlle of the Kings 2018 -kisa ratkeaa loka–marraskuussa 2018. Aluekilpailujen voittajapyörät tiimeineen kootaan yhteen finaalien finaaliin, joka pidetään Milanossa järjestettävän EICMA-näyttelyn yhteydessä.

Tampere osallistuu mittelöön erikoispyörällä ja -tiimillä

Harley-Davidson Tampere on toteuttanut vuosien varrella monenlaisia kustomointihaaveita, mukaan lukien Reckless Loven laulajan Olli Hermanin viime kesänä julkistetun Penelope-pyörän. Kisaan ei haluttu lähteä puolivillaisella yrityksellä.
”Jokaiseen toteutukseen menee aikaa. Aikaa merkittävämpi tekijä on itse idea. Kilpailun taso on kova, kilpailutyöt ovat tekijöidensä käyntikortteja. Halusimme osallistua työllä, joka saa sykkeet korkealle myös meillä itsellämme”, toteaa Harley-Davidson Tampereen omistaja ja kilpailutiimin nokkamies Mika Nieminen.

Harley-Davidson Tampereen kilpailutiimiin kuuluu Mikan ohella Penelope-pyörän rakentanut Jussi Lindgren ja kilpailupyörän päärakentajana toiminut Jori Jantunen. Tiimin neljänneksi jäseneksi kutsuttiin poikkeuksellisesti kustomointiharrastaja, muun muassa Vespojen entisöijänä ansioitunut arkkitehti Timo Meuronen. Pyörän ilme onkin hänen käsialaa.

Time Machine Concept

Harley-Davidson Tampereen Battle of the Kings -kilpailutyön nimi on Time Machine Concept. Kustomoinnin kohteeksi valikoitui Harley-Davidson Sportster Forty-Eight -malli sen ikonisen peanut-tankin ja mallin visuaalisesti painavan siluetin johdosta. – Hummer-mallista tutuksi tullut tankki täyttää tänä vuonna 70 vuotta, joten nyt tehty pyörä on omalta osaltaan kunnianosoitus sille, sekä Harley-Davidsonin pitkälle historialle, summaa Timo Meuronen. – Lähdin hakemaan pyörälle 1940–50-lukulaista ilmettä, koska 50-luku oli konseptiautojen aikaa, konsepteja moottoripyöristä ei kuitenkaan juuri tehty. Nyt siis tehtiin. Pyörän inspiraatio on haettu sen aikakauden muotoilusta. Vanteiden, skuupin, ajovalon ja tuulilasin esikuvat löytyvät suoraan automaailmasta, Meuronen kertoo.

”Tein pyörän alumiiniset, nahkaiset ja puiset osat sekä suunnitelmat muihin osiin tiimiä varten. Vanteilla, ohjaustangon vaihdolla sekä skuupilla, joka menee myös rungon alle, oli tarkoitus tehdä pyörästä vielä matalamman ja painavamman näköinen. Ja kromiosia pitää olla vain sen verran, että ne jaksaa pitää kiiltävänä.”

Äänestys Pohjoismaiden kuninkaasta, Suomen kisaajaan pääsee tutustumaan paikan päällä

Harley-Davidson Tampereen sekä muiden Battle of the Kings -kisaajien taidonnäytteistä pääsee äänestämään 15.1.-18.2.2018 osoitteessa https://customkings.harley-davidson.com/fi_FI/. 

Äänestyksen voittaja etenee loppukilpailuun, joka käydään myöhemmin vuoden 2018 aikana. Kolmen tähän mennessä järjestetyn äänestyksen voittaja on löytynyt Norjasta, Harley-Davidson Ålesund on kruunattu voittajaksi peräti kahdesti.

Time Machine Concept -pyörään voi käydä tutustumassa 13.1.2018 alkaen Harley-Davidson Tampereen liikkeessä. Lisäksi pyörä on mukana Harley-Davidsonin osastolla MP-Messuilla 2.-4.2.2018.

Uusin numero