Suomi edustusjoukkueella myös motocrossin EM-kilpailuun

Motocrossin Suomen maajoukkueen kansainvälinen kilpailu-urakka on saanut lisäystä, kun MM-maajoukkuekilpailun ja junioreiden epävirallisen MM-maajoukkuekilpailun lisäksi Team Finland on mukana EM-maajoukkuekilpailussa.

Maailman kovatasoisin yksittäinen kilpailu, MM-maajoukkuekilpailu, järjestetään Ranskassa 26.-27. syyskuuta. Jo 44:ttä kertaa ajettava junioreiden epävirallinen MM-maajoukkuekilpailu on puolestaan Belgiassa 3.-4. lokakuuta.

MM-maajoukkuekilpailuissa Suomea edustavat Hyvinkään Moottorikerhon Valtteri Malin, Tampere Motocrossin Jere Haavisto ja Vantaan Moottorikerhon (VMK) Miro Sihvonen.

Junioreiden MM-maajoukkuekilpailussa nähdään myös 85-kuutioisilla pyörillä ajavien kuljettajien Suomen maajoukkue, jonka muodostavat tuore Suomen mestari Kouvolan MC:n Joonas Näppi sekä VMK:n Aleksi Kurvinen ja Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen.

EM-maajoukkuekilpailussa Suomen riveissä ajavat Haavisto, Sihvonen, Kurvinen ja Vesterinen. Nykyisten sääntöjen mukaisesti joukkueen muodostavat kaksi 85-kuutioisilla, yksi 125-kuutioisella ja yksi 250-kuutioisella pyörällä ajavaa kuljettajaa.

– Team Finlandilla on nyt kova kansainvälinen kisaurakka edessä, mutta se on pelkästään positiivista. Joukkueissamme ajaa nuoria kuljettajia, joiden katse on tulevaisuudessa, Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen kertoo.

– MM-maajoukkuekilpailu tulee perinteiseen tapaan olemaan todella kova haaste ja finaalipaikka, eli 20 parhaan joukkoon ajaminen olisi junioriporukaltamme hyvä suoritus. Junioreiden MM-maajoukkuekilpailussa mitalit ovat selkeästi mahdollisia ja isojen pyörien joukkue taistelee mestaruudesta. EM-kilpailu on tuntemattomin kokemus ja vaikein ennustettava, koska säännöt ovat uudet eikä starttilistoja ole vielä saatavilla. Kilpailu oli ennen niin sanottu B-maajoukkueiden koitos, mutta uudet säännöt saattavat nostaa kisan tasoa. Mitalitaistossa olisi silti hienoa olla mukana.

Team Finlandia maajoukkuekilpailuissa vauhdittavat A-Hellman Oy, KTM Nordic Oy, OFFROADPro, Ab Sparal Oy, Star Meal ja Tapesnake Custom Graphix.

Suomen maajoukkueen fanipaidat ovat tulleet myyntiin ja niitä voi tilata maajoukkueen tiedotuksessa ja varainhankinnassa mukana olevalta Marko Vihriältä, puh. 044 302 3166, marko.vihria@gmail.com.

Paidan hinta on 20 euroa, johon lisätään mahdolliset toimituskulut. Team Finland -t-paita on kuvitettu MM-maajoukkuekilpailun mukaan ja paitojen tuotto ohjataan maajoukkueiden kilpailumatkoihin.

* Team Finland -maajoukkueet 2015:
MM-maajoukkuekilpailu, Motocross of Nations, Ranska, 26.-27.9.

– Valtteri Malin, KTM, MXGP-luokka
– Jere Haavisto, Honda, MX2-luokka
– Miro Sihvonen, KTM, Open-luokka
– Jussi Vehviläinen, joukkueenjohtaja
www.mxon2015.fr/en

* Junioreiden MM-maajoukkuekilpailu (epävirallinen), Coupe de l’Avenir, Belgia, 3.-4.10.:
– Valtteri Malin, KTM, Open-luokka
– Jere Haavisto, Honda, MX2-luokka
– Miro Sihvonen, KTM, 125-luokka

– Joonas Näppi, KTM, 85cc-luokka
– Aleksi Kurvinen, KTM, 85cc-luokka
– Matias Vesterinen, KTM, 85cc-luokka
– Jussi Vehviläinen, joukkueenjohtaja
www.coupedelavenir.be/home-eng

* EM-maajoukkuekilpailu, Motocross of European Nations, Italia, 10.-11.10.:
– Aleksi Kurvinen, KTM, EMX85-luokka
– Matias Vesterinen, KTM, EMX85-luokka
– Miro Sihvonen, KTM, EMX125-luokka
– Jere Haavisto, Honda, EMX250-luokka
– Miska Aaltonen, joukkueenjohtaja

Team Finland Facebookissa:
www.facebook.com/MXoNTeamFinland
 

Uusin numero