Suomessa ajetaan MM-enduroa suurella todennäköisyydellä 2014

– Tilanne on vielä auki, mutta pidän erittäin todennäköisenä, että Suomessa ajetaan MM-enduroa ensi vuonna. Heinolan Moottorikerho on kisasta kiinnostunut ja ilmaissut tahtotilansa sen järjestämiseen, vahvistaa Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

– Olemme odotelleet Heinolalta lopullista varmistusta asian osalta, mutta emme ole sitä vielä saaneet. Mutta kuten sanoin, uskon vahvasti, että Heinolassa ajetaan MM:ää ensi kaudella. Muita vaihtoehtoja Suomessa ei kisaisännäksi tällä hetkellä ole, sanoo Ljungqvist.

Suomen osakilpailu
kesäkuun alussa

Kauden 2014 alustavaa MM-kalenteria sorvattiin viime viikonvaihteessa Portugalin osakilpailun yhteydessä Torres Vedrasissa.

MM-sarja palaa ensi kaudella tuttuun, kahdeksan kisaviikonvaihteen formaattiin. Kuluvalla kaudella kisaviikonvaihteita on yksi vähemmän.

Suomen MM-osakilpailun alustavaksi ajankohdaksi on kaavailtu kesäkuun alkua. Suomen jälkeen ajetaan Ruotsissa.

– Tosin minulla on ollut se tieto, että Ruotsi ajettaisiin viime vuoden tapaan ennen Suomea. Tiedän myös sen, että Viro on hakenut MM-osakilpailuisännyyttä, mutta näen sen tässä vaiheessa lähinnä back up’ina. Suomen ja Ruotsin perinteet kisaisäntinä painavat vaakakupissa enemmän, toteaa Ljungqvist.

ISDE ajetaan Argentiinassa ja
henkilökohtaista MM:ää Meksikossa

Kaksi aiempaa MM-kautta on käynnistetty Etelä-Amerikan kiertueella Chilessä ja Argentiinassa.

Ensi vuonna molemmat jäävät sarjasta sivuun ja Etelä-Amerikan osakilpailu sijoittuu Pohjoismaiden jälkeen näillä näkymin Meksikoon.

Jo tutuksi tulleessa Argentiinan San Juanissa vieraillaan toki myös kaudella 2014, mutta tällä kertaa se tapahtuu kuuden päivän mittaisen MM-joukkuekilpailun ISDE:n merkeissä.

Henkilökohtainen MM-kausi polkaistaan käyntiin Espanjassa ja Portugalissa ennen siirtymistä Suomeen sekä Ruotsiin.

Meksikon jälkeen kisaisäntänä toimii vuorostaan joko Puola tai Kreikka. Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Italiassa ja perinteinen päätös Ranskassa.

Kauden 2014 MM-osakilpailujen päivämäärät on nekin jo alustavasti hahmoteltu, mutta niiden julkistamisen aika koittaa luonnollisesti vasta sitten, kun kalenteri saa lopullisemman muotonsa.

Enduron MM-sarjan kauden 2014 alustava kilpailukanteri:
1. Espanja
2. Portugali
3. Suomi
4. Ruotsi
5. Meksiko
6. Puola tai Kreikka
7. Italia
8. Ranska
 

Uusin numero