Suomen supermotojoukkueen varusteet jäivät pyörimään Prahaan

Pääosa matkatavaroista ja ajovarusteista seikkailevat jossain aivan muualla kuin Plevenissä, jonne Timo Lehdon johtama trio Asseri Kingelin, Toni Klem ja Sami Salstola saapui torstaina.

– Kaikki koneen ruumassa olleet kuljettajien matkatavarat olivat jääneet välilaskussa Prahan lentokentälle ja pyörineet siellä hihnalla. Lentoyhtiö oli ilmoittanut, että se ei toimita kyseisiä varusteita Pleveniin, joten ne pitää nyt nähtävästi noutaa Sofiasta. Onni onnettomuudessa, että joukkue lähti matkaan jo torstaina, eikä vasta tänään, kertoo Suomen moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.

Kuljettajilla oli käsimatkatavaroissa mukanaan kypärät, joten pahimmassakin tapauksessa heillä on ainakin joitain Suomen väreissä olevia varusteita käytössään lauantaina harjoituksilla ja aika-ajoilla käynnistyvässä MM-joukkuekisassa.

– Lisäksi supermotoperhe on siksi pieni ja tiivis, että eiköhän esimerkiksi nahkapukuja on tarvittaessa saatavilla vaikka lainaksi. Ja ehtiikän niitä käydä vielä ostamassakin, mikäli omat varusteet eivät ehdi ajoissa Pleveniin, tuumii Konttinen.

Suomi sijoittui viime vuonna Portugalin Portimaossa ajetussa MM-joukkuekilpailussa seitsemänneksi. Vuonna 2011 tuliaisina oli MM-pronssia Espanjan Alcanizista.

Italia puolustaa MM-kultaa. Ranska saavutti viime vuonna hopeaa ja Tshekki pronssia.

Uusin numero