Suomen RR-kuljettajien Top5-lista

Vuoden 2017 kilpakauden päätyttyä laitoimme paremmuusjärjestykseen kotimaan RR-kuljettajien kärjen viime kauden perusteella. Eri lajien vertailu on aina vaikeaa, mutta huomioimme myös eri ratalajien MM-arvostuksen ja tason.

1. Mika Kallio
    Mika Kallio osoitti viime kauden neljällä GP-kisallaan, että hänen vauhtinsa riittää MotoGP-luokan kärkikymmenikköön. Testikuljettaja Kallio ajoi osakilpailuissa yleensä kovempaa kuin KTM-tehtaan sopimuskuljettajat. Kokenut Kallio pystyy hallitsemaan hyvin tämän päivän MotoGP-pyörän tekniikan. Ajettavuudeltaan MotoGP-pyörät eroavat melkoisesti vuosilta 2009-2010, jolloin Mika kilpaili Ducatilla GP-sarjan kuninkuusluokassa.
Mika Kallio
(Philip Platzer / KTM Media Library)

2.Pekka Päivärinta – Kirsi Kainulainen

Pekka Päivärinta – Kirsi Kainulainen
(Kuva: Mark Walters)

Pekka Päivärinta parinsa Kirsi Kainulaisen kanssa taisteli sivuvaunujen MM-sarjassa hopeaa. Uusien sääntöjen puitteissa kisakalustona luokan ajajilla oli 600-kuutioiset moottorit. Osa kaudesta suomalaisparilla meni uuden pyörän säätöjen ja vauhdin hakemiseen. Joillain kilpakumppaneilla, kuten mestaruuden voittanut Britannian veljespari Ben ja Tom Birchallilla oli uuden säännön pyörästä kokemusta jo edelliseltä vuodelta.

3.Niki Tuuli

Niki Tuuli
(Kuva: Yamaha Racing)

Imatralaisnuorukainen Niki Tuuli lähti yhtenä ennakkosuosikina täyteen Supersportin MM-sarjaan Kallio Racingin Yamahalla. Kaatumiset keskeyttämisineen hiljensivät vauhtia mutta loppukauden kohokohtana Tuulella oli ensimmäinen osakilpailuvoitto Ranskan Magny-Coursissa. Lisäksi plussana oli paalupaikka.

4.Erno Kostamo
Erno Kostamo sijoittui kansainvälisessä IRRC-katuratasarjassa Superbike-luokan loppupisteissä neljänneksi. Saksan Schleizin osakilpailussa Kostamo hätyytteli kärkeä ajajen toisessa kisaerässä kolmanneksi. Nopeimmillaan Erno ajoi samaa vauhtia kuin sarjan mestari Sebastien le Grelle, joka on ajanut aikaisemmin pisteille Supersportin MM-sarjassa

5.Patrik Pulkkinen
Top-listan viidettä sijaa puntaroimme pitempään, ja valintamme lopulta on Patrik Pulkkinen. MM-pisteitä nuorukaiselle ei GP-sarjan kovasta Moto3-luokasta herunut. Joissain kisoissa Patrikin aikaero kokeneeseen tiimikaveri Jakub Kornfeiliin oli maltillinen.