Suomen motocrosshuiput kohtaavat Vantaan SM-supercrossissa

Suurin huomio kiinnittyy luonnollisesti motocrossin MX2-luokan MM-sarjassa kilpailevaan Harri Kullakseen, joka saapuu kotimaahan hakemaan jatkoa Turun ja Siilinjärven osakilpailujen voitolle.

Kullas joutui jättämään kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua väliin ja on tällä hetkellä SM-pisteissä vasta viidentenä, mutta ainoastaan 10 pistettä sarjassa toisena olevaa Riku Viljakaista perässä.

– Siilinjärven SM-osakilpailun jälkeen katselin pistetilannetta ja vaikka sarjan johtopaikka on päässyt pahasti karkuun, niin hopealle on tosi hyvät mahdollisuudet. Odotan taas innolla, että pääsen ajamaan kotimaan fanien edessä, kertoo Kullas.

SM-sarjaa johtaa Helsingin moottorikerhoa edustava Toni Eriksson, joka on jo päässyt ottamaan tuntumaa Vantaan uuteen Supercross rataan.

– Rata tuntuu todella hyvältä ja lähden viikonloppuun luottavaisin mielin. Vaikka piste-eroa Viljakaiseen onkin jo 29 pistettä, niin en lähde varmistelemaan vaan luonnollisesti voitto on tavoitteena, miettii Eriksson.

Lauantaina Vantaalla kisaavat myös Suomen juniori parhaimmisto kun MXCA ja MXJ luokan kilpailijat taistelevat Suomen Cup pisteistä. Kisapäivä on nopeatempoinen ja nähtävää riittää sillä 15 kilpailuerää on ohi reilussa neljässä tunnissa.

– Supercrossin lukuisat startit, lyhyet kilpailuerät ja näyttävä rata varmistavat, että yleisöllä ei käy aika pitkäksi. Olemme satsanneet yleisön viihtyvyyteen muutenkin eli istumakatsomoita on asennettu katsomovalleille, yleisöä palvelee useampi kioski sekä olutteltta, varikolla riittää nähtävää ja huhujen mukaan radalla nähdään tositoimissa myös harvinainen kesävieras Korvatunturilta, kertoo Vantaan moottorikerhon puheenjohtaja Pia Manner pilke silmäkulmassaan.

 Aika-ajot alkavat klo 9.30 ja kilpailut klo 13.00. Liput 15 euroa, alle 12 vuotiaat lapset ilmaiseksi. Lisätiedot: www.smlsupercross.fi

SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan lokakuun 25. ja 26. päivä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

 

Uusin numero