Suomen motocross-maajoukkue kohti MM-kilpailuja: ”Joukkue ajoi hienosti”

– Perjantaina vietimme päivän Lahden saviradalla ja saimme vietyä suunnitellun ohjelman hienosti läpi, MXoN joukkueen johtaja Jussi Vehviläinen kertoo.

– Keliolosuhteet olivat haastavat, kuten nyt kuuluukin olla ja saimme tärkeitä kierroksia liukkaalla alustalla. Englannissa meitä odottaa haastava savirata, ja jollei sade sitä kastele, huolehtivat kilpailunjärjestäjät varmasti radan asianmukaisesta kunnosta, joten sää oli koko viikonlopun täysin optimaalinen tulevaa kisaa ajatellen. Joukkue ajoi hienosti ja sai kierros kierrokselta hyvin tuntumaa liukkaaseen rataan. Kierrosajat olivat olosuhteisiin nähden hyviä, Vehviläinen kertoi.

Lauantaina leiriläiset siirtyivät Nokialle, jossa he saivat ajettua myös hyvän treenin.

– Nopea ja haastava rata, isot hyppyrit sekä jatkuva vesisade mahdollistivat hyvän kisasimulaation, jossa ajoimme kahdet aika-ajot sekä pari kisaerää. Kuljettajistamme Jere Haavisto on tottunut nopeasti 450-kuutioiseen pyörään ja ajo vaikuttaa hyvältä. Juuso Matikaisella on tekemisen meininki ja märkä savi sopii myös Juusolle hienosti. Alavuden SM-kisassa loukkaantuneella Kim Savastella on lääkärin kontrollikäynti reilun viikon kuluttua ja sen pohjalta selviää joukkueen lopullinen miehitys. Roni Kytönen on joukkueessa varalla ja kilpailee tarvittaessa Englannnissa, jos Savaste ei ole kilpailukuntoinen, Vehviläinen sanoi.

(Lähde: Suomen maajoukkueen tiedotus)

Uusin numero