Suomen Moottoripyörämuseon ovet nyt auki myös talviaikana

Suomen Moottoripyörämuseo ennen Sleepy Sleepers Towerin rakentamista.

Riku Roudon Moottoripyörämuseon kausi on perinteisesti alkanut vapusta ja jatkunut lokakuun loppuun. Nyt museo on avoinna yleisölle myös talviaikana.

Täydellistä hiljaiseloa ei Moottoripyörämuseo ole tähänastikaan talvisin viettänyt, vaan ovet ovat olleet tilauksesta avoinna ryhmille. Kulisseissakin on tapahtunut koko ajan, sillä aina talven aikana näyttelyn sisältöä on uusittu rankalla kädellä. Viimeisten vuosien aikana ylimääräistä työtä ovat teettäneet myös museon laajennusosan sekä Sleepy Sleepers Tower -terassin rakentaminen. Nyt kun isot rakennusprojektit on valmiit, ovat Maarit ja Riku Routo päättäneet laajentaa aukioloaikoja myös talvelle.

-Ehkä olisi ollut fiksua pitää ovet jo aiemminkin talvisin auki, mutta ei vaan ole paukkuja riittänyt kaikkeen. Nyt meille on palkattu lisää työvoimaa, niin järjestely onnistuu helpommin, huokaisee Riku Routo samalla, kun puhelin pärisee kädessä toistuvasti ja koko ajan joku on nykimässä hihasta ja kyselemässä neuvoja.

Vauhtia Maaritin ja Rikun elämästä ei  museon pyörittämisen kanssa todellakaan puutu.

-Mutta näin nuorena sitä vielä jaksaa, sanoo Riku ja hymyilee perään.

Roudon mukaan kävijöitä museolla on tälläkin viikolla riittänyt mukavasti, vaikka Lahden alueen hiihtolomat alkavat vasta seuraavalla viikolla.

Tämänkin talven aikana museon näyttelyä uudistetaan, mutta se tehdään osasto kerrallaan; kun moottoripyöriä ja rekvisiittaa viedään pois, niin uudet tuodaan heti tilalle, joten yleisö ei käytännössä edes huomaa asiaa. 

Varsinainen kausi museolla alkaa tänä vuonna taas vappuna, ja suurena teemana on tällä kertaa Jawa. Museon tämän vuoden näyttelyyn tuleekin esille kaikkiaan 26 Jawa-moottoripyörää. Kauden toisena kantavana teemana on Harley-Davidsonin 120-vuotinen historia, ja näyttely on rakennettu yhteistyössä Harrikka-diileri V-Twin Cityn kanssa.

Riku Motorin pitkästä yhteistyökumppanista ja Routojen perhetutusta Jope Ruonansuusta on tehty elokuva, ja Jope-teemakin tulee näkymään tänä vuonna sekä museossa omana Jope-osastona että Ace Cafen puolella valkokankaalla pyörivien videoiden muodossa. 

Talviaikaan Ace Cafe on suljettu.

– Vappuna kahvila taas avataan. Silloin on hirveet bileet ja bändejä soittamassa, maalailee Riku Routo jo kevään suunnitelmia.

Suomen Moottoripyörämuseo on talvikaudella avoinna arkisin klo 10-16. Viikonlopuista voi sopia erikseen. 

Pääsyliput: aikuiset 12 €, lapset (7-12v) 6 €, eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 8 €, alle 7-vuotiaat veloituksetta

Osoite: Veistämönkatu 1, 15140 LAHTI

Uusin numero