Suomen Moottoripyörämuseo avaa kautensa tänään: Kaikkea Matti Nykäsen Pappa-Tunturista Sleepy Sleepersiin

Moottoripyörämuseon kesäkausi alkaa 30.4.2019. Matti Nykänen, Sleepy Sleepers, Andy McCoy ja Tuutti-Honda, siinä muutama museon tämän kauden vetonauloista.

Andy McCoy, Riku Routo ja Mato Valtonen

Maarit ja Riku Roudon Ace Corner ja Suomen Moottoripyörämuseo lähtevät kauteen 2019 täysin uudistuneina. Moottoripyörämuseon laajennusosan rakennustyöt ovat loppusuoralla ja lisäneliöt on hyödynnetty uusilla näyttelyteemoilla. 

Seiska-lehti ja Moottoripyörämuseo lahjoittivat Matti Nykäselle Pappa-Tunturin tämän 40-vuotispäivänä vuonna 2003. Pappa-Tuntsa on samaa vuosimallia kuin Matti, eli -63. Nyt sama mopo on saatu Moottoripyörämuseon kokoelmiin tämän kauden ajaksi.

Sleepy Sleepers -bändin The Mopott Show -levy täyttää 40 vuotta. Levykannessa Mato Valtosen alla komeileva Crescent-mopo sekä Ari Nakke Pänttösen alla oleva Raleigh ovat ansaitusti kunniapaikalla museossa. 

-Maarit ja Riku ovat muuttaneet suomalaisten käsityksen siitä mitä museo tarkoittaa, kiteytti Mato Valtonen Moottoripyörämuseon avajaisten aattona pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Tripla-viisikymppiset

Ensimmäiset KTM-moottoripyörät tuotiin Suomeen 50 vuotta sitten. Roudot ovat saaneet museoon myös aitoa KTM-tavaraa viiden vuosikymmenen takaa. Tuutti-Hondallekin tulee 50 vuotta täyteen ja se luonnollisesti näkyy museossa. Easy Rider -leffa on sekin vuodelta 1969 ja sen kunniaksi esillä on aitoja Suomi-Choppereita. Harley-Davidson -osasto puolestaan on uudistettu yhdessä HDCF:n kanssa aitoon 70-luvun henkeen.

Riku Routo haluaa, että jatkossa museo laajentaa moottoripyörien lisäksi sisältöään myös esimerkiksi rock´n rollin pariin. Eikä avaus sillä saralla ole mitenkään vaatimaton, vaan liikkeelle lähdetään suoraan terävimmältä huipulta. Andy McCoy – Hanoi Rocks -näyttelyssä esillä on McCoyn henkilökohtaisia esineitä sekä Hanoi Rocks -valokuvia ja julisteita.

-Osa kultalevyistä on jenkeissä ja on vähän turhan pitkä matka lähteä hakemaan niitä sieltä tänne, totesi McCoy Moottoripyörämuseon avajaistilaisuudessa.

Suomen Moottoripyörämuseo

Veistämönkatu 1

15140 LAHTI

www.moottoripyoramuseo.fi

Uusin numero