Suomen minispeedwaykuljettajat taistelivat podiumille Ruotsissa

Lauantaina ajettiin karsinnat ja sunnuntaina finaalit. Suomen joukkue Finland United ajoi karsinnassaan toiseksi häviten pisteellä suoran A-finaali paikan ruotsalaiselle Örnarnalle.

Sunnuntaina ajetuissa finaaleissa suomalaiset taistelivat itsensä uusintaerän kautta A-finaaliin. A-finaali jouduttiin keskeyttämään 7 ajetun erän jälkeen sateen vuoksi. Joukkueenjohtajat päättivät, että vaikka eriä ei saatukaan tarpeeksi ajettua, päätetään tulokset jättää voimaan.

Suomen joukkue sijoittui hienosti kolmanneksi. Voittajaksi ajoi Vetlandan joukkue, jonka riveissä forssalainen Henri Ahlbom ajoi vahvan turnauksen.

– Hienosti turnaus meni, pojat ajoivat upeasti. Karsinnassa ajettiin uusia kuljettajia sisään. Arttu Pentinmäki ja Rasmus Finne saivat arvokasta kokemusta. B-finaali oli meiltä sitten oikein taisteluvoitto. Viimeisessä erässä kilpailun ainoan eränsä ajanut Pentinmäki taisteli mahtavasti. Kolme ja puoli kierrosta hän kyttäsi ohitusta ja viimeisessä kurvissa ohitti sisäkautta Ola Pedersenin ja nosti meidät uusintaan voitosta ja A-finaalipaikasta. Uusintaan joukkueenjohtaja Pentti Kiiski valitsi Jooa Partasen. Jooa onnistuikin uusinnan voittamaan kovan väännön jälkeen ja päästiin finaaliin, kommentoi speedwayn nuorisovastaava Marko Partanen joukkueen otteita.

– Finaali päättyi sitten lyhyeen, sillä viiden ajetun erän jälkeen alkoi satamaan vettä. Sen jälkeen ajettiin vielä kaksi erää mutta ajaminen oli kuin olisi ajanut jäällä ilman nastoja, niin liukkaaksi sade radan teki. Kilpailu keskeytettiin ja joukkueenjohtajat päättivät kokouksessaan, että tulokset jäävät voimaan, sillä kilpailun uusiminen olisi ollut mahdotonta, jatkaa Partanen.

Seuraavaksi 80 cc kuljettajat suuntaavat Ruotsissa Vetlandaan, jossa ajetaan 4.-7. heinäkuuta 80cc:n MM-kilpailut eli 80cc FIM Youth Gold Trophy.

Tulokset Ottos Cup:
Karsinta 3:

1. Örnarna 40
2. Finland United 39: Niilo Vuolas 14, Nike Lunna 11, Antti Vuolas 9, Arttu Pentinmäki 4, Rasmus Finne 1
3. Rospiggarna/Smederna 29
 
B-finaali:
1. Finland United 27+3: Antti Vuolas 10, Jooa Partanen 8+3, Niilo Vuolas 5, Niklas Säyriö 3, Arttu Pentinmäki 1
2. Masarna 27+2
3. Mjösa 24
4. Rospiggarna/Smederna 17
 
A-finaali:
1. Elit Vetlanda 16 (Henri Ahlbom 5)
2. Elgane 12
3. Finland United 8: Jooa Partanen 4, Nike Lunna 2, Antti Vuolas 1, Niilo Vuolas 1
4. Örnarna 6
 

Uusin numero