Suomen juniorimaajoukkueelle hieno tulos Belgiassa

85-joukkue Kasper Kangasniemi, Jere Harju sekä Sampo Rainio kisasivat myös tiukan viikonlopun ja lopulta joukkue oli muutaman pisteen erolla neljäs. Open-joukkue Aleksi Kurvinen, Kimi Koskinen ja Matias Vesterinen puristivat kiven kovassa luokassaan lopulta yhdenneksitoista. 

Juniorijoukkueen valmentajat Ludde Söderberg ja Jussi Vehviläinen olivat kisaviikonloppuun todella tyytyväisiä.

– 65-joukkueen pojat ajoivat vahvasti koko viikonlopun. Ensimmäisen erän jälkeen homma oli jo vahvalla pohjalla. Mansikkamäen sekä Mennan kärkisijoitukset olivat loistavia, mutta valitettavasti Viemerön keula sanoi sopimuksen irti erän puolessa välissä. Tämä meinasi sitä, että toiseen erään oli pakko jokaisen onnistua. Junnut ajoivat yhteensä kuusi tulosta, ja lopputuloksiin laskettiin viisi. Nämä nuorukaiset kuitenkin kestivät paineet kuin vanhat tekijät konsanaan, ajoivat joka jätkä toisessa erässä loistavat sijoitukset ja nappasivat epävirallisen MM-hopean, Söderberg iloitsi.

– 85-joukkueen nuorukaiset olivat myös hyvässä vedossa. Kuskeista Kangasniemi sekä Harju olivat ensimmäistä kertaa kyseisessä kisassa, mikä näkyikin poikien tuloksissa lauantain treeneissä sekä aika-ajoissa. Rainio oli selvästi alusta alkaen sujut radan kanssa, ja ajoi koko lauantain tasaisesti kympin sakin paremmalle puolelle ja aika-ajossa pohjat. Sunnuntaina homma alkoi sitten rokata, Harju ja Kangasniemi paransivat sijoituksiaan joka kerta kun radalle menivät, ja Rainio onnistui voittamaan viimeisen erän loistavalla ajolla. Valitettavasti muutamat kaatumiset verottivat kokonaistulosta juuri sen verran, että jäimme pronssimitalista neljä pistettä, ja hopeasta seitsemän pistettä. Valmennusjohtoa tämä jäi nakertamaan hetkellisesti pahan kerran, mutta poikien nousujohteista viikonloppua oli todella ilo seurata. Mitali tai ei, pojat voivat olla hyvin ylpeitä itsestään.

– Open-luokan miehistöllämme oli vaikeaa sunnuntain kilpaerissä. Kurvinen, Vesterinen sekä Koskinen ovat jokainen kuluneella kaudella osoittaneet, että he pystyvät onnistuessaan ajamaan tasolla, joka olisi riittänyt tässä kisassa kärkisijoille. Tänään ei vaan homma osunut parhaalla tavalla. Startit takersivat, lippoja ja kolareita tuli liikaa ja kärki pääsi karkaamaan. Sikeästi joukkue taisteli erät kuitenkin maaliin, kuten joukkue kisoissa kuuluukin. Tämä olikin tavallaan ratkaisevaa, sillä kilpailussa käytiin myös ns. ”Super-trophy” kisa, johon laskettiin jokaisen luokan jokainen erä. Tässä Team Finland olikin kolmas, joka tarkoittaa sitä, että Suomen juniorit olivat viikonloppuna tämän mittarin mukaan maailman kolmanneksi kovimpia, kertoi Söderberg kilpailun jälkeen.

– Tämän viikonlopun pohjalta toivonkin, että nämä tulokset otettaisiin nyt tarkkaan harkintaan Suomen moottoriliitossa. Tähän kilpailuun sekä juniorivalmennukseen ylipäätänsä pitäisi jatkossa pystyä satsaamaan aiempaa enemmän. Näin takaisimme sen, että jatkossakin saamme kovia kuskeja MM-tasolle. Haluan itseni sekä koko Junior MX Team Finlandin puolesta kiittää yhteistyökumppaneitamme, jotka mahdollistivat tämän upean kisaviikonlopun päättää Söderberg.

Uusin numero