Suomen endurokulta kaipaa enää loppucrossin sinettiä

Musertavaa ylivoimaa esittänyt kotijoukkue on näyttänyt Sixillä kaapin paikan heti avauspäivästä lähtien ja Suomelle kovaa kyytiä tuloillaan oleva historian kahdeksas mestaruus ei ole ole ollut missään vaiheessa ajamalla uhattuna.
– Eihän meillä ole loppucrossissa muuta kuin hävittävää. Kieltämättä tilanne näyttää hyvältä, eli ei muuta kuin pyörät lauantaina maaliin, evästi miesten joukkuemestaruutta viisi kertaa juhlinut Juha Salminen.

”Ei tässä voi vielä olla rehvakkaana”

Salmiselta löytyy toki myös karvaampia muistoja menneiltä vuosilta.
– En voi vieläkään sanoa rehvakkaana, että tämä mestaruus on nyt tässä, sillä minulla on sen verran omakohtaisiakin kokemuksia Sixin yllättävistä loppukäänteistä.
Kilpailun viimeinen maastokoepäivä typistyi vain neljän pätkän mittaiseksi, kun keskiviikon ja torstain tuoksinassa karuun kuntoon mennyt Uuperi päätettiin peruuttaa.
– Ehdottomasti oikea ratkaisu. Se pätkä oli mennyt torstaina tosi huonoksi kerhojoukkueiden ja ison vesisateen jäljiltä.
Aurinkoisen perjantain paremmuus ratkaistiin kahdesti kierretyillä Onkamaan ja Salpalinjan maastokokeilla. Suomalaisten tahti oli yhtä tuima kuin aikaisempinakin päivinä, kun Salminen, Eero Remes ja Marko Tarkkala ajoivat yhden pätkäpohjan mieheen.
– Salpalinja on todella hieno pätkä ja siellä oli kiva ajaa. Ei Onkamaakaan mikään hassumpi ollut, mutta siellä piti ajaa todella huolella, että pyörä saatiin ehjänä maaliin. Oli siellä siksi paljon hiekkaa ja pattia, kuvaili Salminen.

Remeksellä vahva ote yleiskilpailun kärjessä

Sama trio jyrää yleiskilpailun kärjessä Remeksen johdolla. Salminen on jäänyt perjantain nopeimmasta kuljettajasta Remeksestä 1.21 ja Tarkkala 2.45 minuuttia.
– Ei muuta kuin varman päälle lauantaina maaliin, niin eiköhän se ole siinä. Tämä viimeinen maastokoepäivä oli suhteellisen helppo tiellä ajettujen siirtymien osalta ja pätkätkin olivat todella hienoja. Kävin viimeisellä pätkällä vähän kyljelläni, mutta ei siinä tullut paljoakaan aikaa menetettyä, pudotteli Remes.
Tarkkala liikkui tarkasti samoilla linjoilla myös ajatusten osalta.
– Onhan tuo niin iso ero Espanjaan, että meille riittää loppucrossissa maaliin ajaminen ilman sen ihmeempää.
Tarkkalan olemuksesta huokui rauhallisuus, joka lupaa sekin hyvää lauantaiksi.
– Perjantai oli ihan ok. Oli hauskaa ajaa, kun aurinkokin paistoi. Toki reitiltä löytyi vieläkin märkiä kohtia, mutta ei niistä ollut haittaa.
Jari Mattila on yleiskilpailussa kymmenes, Valtteri Salonen 14:s ja torstaista seitsemän pykälää neljän minuutin aikasakon seurauksena pudonnut Matti Seistola 16:s.
Pyöränsä syylärin vaihtamaan joutunut Seistola kiepahti Remeksen ja Salmisen hallitsemassa E1-luokassa samalla kolmannelta sijalta kuudenneksi.

Kotka/Hamina, Suomi.
Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, tilanne 5/6 ajopäivän jälkeen:
1) Suomi (Juha Salminen, Eero Remes, Matti Seistola, Jari Mattila, Marko Tarkkala, Valtteri Salonen) 15.54.36,47, 2) Espanja (Victor Guerrero, Mario Roman, Lorenzo Santolino, Cristobal Guerrero, Ivan Cervantes, Oriol Mena) + 27.15,84 minuuttia jäljessä, 3) USA (Colton Udall, Destry Abbot, Russell Bobbit, Jimmy Jarret, Kurt Caselli, Nathan Kanney) + 51.35,11, 4) Ruotsi + 1.03.53,03, 5) Hollanti + 1.16.20,93, 6) Saksa + 2.16.09,87, 7) Chile + 3.01.26,08, 8) Portugali + 3.33.02,83, 9) Puola + 4.44.40,49, 10) Iso-Britannia + 5.26.45,37.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero