Suomelle huippuvastaanotto Ranskan FIM Rallyssa

Kansainvälinen Moottoripyöräliitto FIM myönsi viime vuonna Suomelle vuoden 2014 matkamotoristien suurtapahtuman FIM Rallyn järjestelyoikeudet. Nyt järjestelytoimet alkavat konkretisoitua, kun Suomi sai haltuunsa virallisen FIM Rally -soihdun, joka luovutettiin maallemme Ranskan Epernayssa järjestetyssä FIM Rallyn palkintojenjakotilaisuudessa.

– Soihdun vaihdon yhteydessä järjestelytoimikuntamme toivotti eri maat tervetulleeksi 26 eri kielellä. Se koettiin sympaattiseksi eleeksi ja kaikki näkivät, että tässä ei ole mitään ulkopuolista järjestöä vaan me FIM Ralleja kiertävät motoristit olemme itse tekemässä tätä, Maija Seitz Touring Finlandia MK:stailoitsee.

Epernayssa FIM Rally -vieraat pääsivät tutustumaan Suomen osastolla maamme herkkuihin ja traditioihin.

– Meillä oli tosi hyvä paikka siellä telttasaunoineen ja suksineen. Joka päivä kävi tosi paljon ihmisiä, joille tarjosimme salmiakkiaperitiivia, marjoja, muikkuja ja ruisnachoja. Kaikki olivat hirveän hyvällä fiiliksellä tulossa Suomeen, Seitz kertoo.

Suomelle suurin palkinto

Suomalaisten matka samppanja-alueen pääkaupunkiin oli kaiken kaikkiaan nappisuoritus. Huikean vastaanoton lisäksi maamme voitti muun muassa yli sadan osanottajan ansiosta FIM Rallyn suurimman palkinnon Challenge FIM:n.

– Voitimme palkinnon muun muassa suurimman osallistujamäärän sekä matkakilometrien perusteella. On hienoa, että näin moni suomalainen on mukana tässä suuressa kansainvälisessä tapahtumassa. Ja luulen, että ensi vuonna Suomessa myös uusi sukupolvi kiinnostuu FIM Rallysta, kun he pääsevät näkemään, mistä siinä on oikein kyse, Seitz ennakoi.

Tapahtumalla pitkät perinteet

Vuodesta 1936 alkaen järjestetty FIM Rally on vieraillut Suomessa kerran aikaisemmin, vuonna 1988 Kuopiossa. Ensi kesä-heinäkuun vaihteessa tapahtuman pääpaikkana toimivaan Tampereen Messu- ja urheilukeskukseen odotetaan noin kahta tuhatta motoristia noin 30 maasta.

Suomi aikoo matkamotoristien maailmanmestaruuskilpailunakin tunnetussa FIM Rallyssa panostaa ensi vuonna eritoten puhtaaseen ja kauniiseen luontoon sekä kierrätykseen. Osallistujien päämajapaikkana toimiva Härmälä Camping järvimaisemineen tarjoaakin oivat puitteet juuri tähän tarkoitukseen.

Kansainvälinen matkamotoristien kokoontumisajo – 69. FIM Rally – järjestetään Tampereella 28.6.-4.7.2014. Viralliset ohjelmapäivät ovat 1.-3.7.2014.

 

Uusin numero