Suomalaisväriä Mansaaren TT-ajoihin

Road Racingin SM-sarjaa Superstock600-luokassa ajanut imatralainen Juha Kallio vaihtaa tulevalla kaudella kotimaan moottoriradat Britteinsaarten katuratoihin. Mies toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ajamalla JHS Racing -tiimissä Mansaaren TT:n, North West 200:n ja Southern 100:n.

– Kävin neuvotteluja muutaman tiimin kanssa, mutta JHS Racing vaikuttaa sekä ammattimaiselta että sellaiselta, missä on mukava ajaa kilpaa. On todella tärkeää, että tiimillä on kokemusta TT:stä, jotta heiltä löytyy tarvittavaa osaamista ja vinkkejä. Tiimikaverini Dave Moffitt onkin auttanut minua jo nyt todella paljon, Kallio kertoo ja mainitsee olennaiseksi myös sen, että tiimi tiedostaa, ettei ensikertalaiselta voi odottaa palkintosijoja. Myös Moffitt vahvistaa tämän.

– Tärkeintä on se, että Juhan pariviikkoinen urakka TT:ssä on positiivinen ja turvallinen kokemus, josta on hyvä lähteä rakentamaan pohjaa tuleville vuosille.

Kallio on jo käynyt Mansaarella tutustumassa yli 60-kilometriseen rataan.

– Kilpailujärjestäjä saa kyllä minulta täyden kympin siitä, miten järjestelyt hoituivat paikan päällä. Rata vaikutti alkuun aivan sekopäiseltä, mutta kun sitä kierrettiin Milkyn (Quayle), John Bartonin ja Daven kanssa, tuntui se jo paljon helpommalta. Tärkeintä on ajaa järjellä eikä tunteella, joten ajotyyliä pitää hioa, Kallio pohdiskelee.

Moffitt on tyytyväinen Kallion panokseen rataan tutustumisessa.

– Juha ymmärsi radan eri osioiden erityispiirteet nopeasti ja selvästi hyötyi kokeneempien kuljettajie ohjeista. Nyt tärkeintä on jatkaa radan opettelua on-board -videomateriaalin avulla, Moffitt kertoo.

Kallio valmistautuu kilpailuihin pitämällä huolta fysiikastaan MMA Imatran Mikko suvannon kehittämällä kunto-ohjelmalla, johon kuuluu sali- ja aerobista harjoittelua sekä lukkopainia. Mielikuvaharjoitteluun ja videoihin mies mies syventyy vähintään neljä tuntia viikottain.

– Ja huhtikuussa lähden saarelle opettelemaan rataa seuraavan kerran, Juha toteaa

– Silloin puissa ja pensaissa on lehdet, jolloin rata näyttää melko erilaiselta, Dave tietää.

 

Kuva: JHS Racing. Juha Kallio (vas) ja Dave Moffitt tuturstumassa Snaefell Mountain Courseen

Uusin numero