Suomalaisväriä BSB-sarjassa.

Koska katsomot pullistelevat, niin rahaa liikkuu ja sarjan pääluokan, Superbiken starttiviivalla vilisee nimimiehiä, Leon Haslam, Josh Brookes, Michael Laverty, Johan Higgins, Sylvain Guintoli, ym, ym. Varikkopuheissa väitetäänkin, että pilotit tienaavat brittien kisoissa isompia tilipusseja, kuin WSBK-sarjan kisoissa. Joka tapauksessa brittien sarjan kuljettajasopimus on monelle MM-sarjan konkarille hyvä eläkevirka.
   
Suomalaisittain sarjaa tarkastellessa on keskiössä Supersport-luokka. Jämsän äijä, Pauli Pekkanen piti muutamia vuosia sitten Suomen lippua näkyvissä ajaen parhaimmillaan kuussatasten luokassa kympin sakkiin. Pekkasen taustajoukoissa hääri tuolloin kotimaassa HRP-Suzuki tiimiä pyörittänyt Joni Hannula. Siitä lähtien on Hannulan tavoitteena ollut oman tiimin pyörittäminen saarivaltakunnassa. Unelma on toteutumassa, HRP-Suzuki kuskinaan lahtelainen Eemeli Lahti on tunkemassa jalkaa Supersport-luokan kärkeen. Lahti ajaa tänä viikonloppuna kolmannen BSB-sarjan osakilpailunsa tänä vuonna ja on yksi Catwell Parkin kilpailun ennakkosuosikeista kaasuteltuaan edellisessä, Thruxtonin radalla ajetussa kilpailussa kahdesti kolmanneksi.
   
Catwell Parkin rata on kuitenkin oma lukunsa ja täällä puhuu kokemus. Lahti oli perjantain treeneissä aikalailla ulkona, mutta lauantain aika-ajoissa jo jotakuinkin samalla kartalla kilpakumppaniensa kanssa. Jyrkkien ylä- ja alamäkien värittämä kapeahko rata vaatii ajajalta paljon, sillä paljon mutkasarjoja ja mäen nyppylöitä sisältävä lenkki on vaikeasti rytmitettävä. Joka tapauksessa Lahti kellotti aika-ajossa neljänneksitoista jääden pohja-ajalle kaksi sekuntia. Supersport-luokka ajaa Catwell Parkissa kaksi kilpailua. Tänään lauantaina ajetaan 12 kierroksen Sprintti ja sunnuntaina 16 kierrosta käsittävä pitkä kisa.

Uusin numero