Suomalaistiimi puolustaa voittoa Le Mansissa

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan kauden neljäs MM-osakilpailu ajetaan sunnuntaina legendaarisella Le Mansin radalla Ranskassa, josta suomalaistalli Ajo Interwettenillä on komeat muistot viime kaudelta.
Aki Ajon johtaman tiimin Mike Di Meglio juhli silloin kotiyleisönsä edessä sadekelin kisan voittoa matkalla maailmanmestaruuteen.

Tällä kaudella Di Meglion jättämiä suuria saappaita pyrkivät täyttämään Derbi-pyörien puikoissa Sandro Cortese ja vauhtiaan lupaavasti nostanut Dominique Aegerter. Uransa ensimmäistä GP-voittoa jahtaava Cortese on kolmen osakilpailun jälkeen MM-pisteissä hyvissä asemissa viidentenä ja Aegerter puolestaan kymmenentenä.

Le Mansin profiili poikkeaa edellisen osakilpailun näyttämöstä Jerezissä, mutta tallipäällikkö Ajo uskoo molempien kuljettajiensa ajotyylin istuvan Bugatti-radalle.

– Lähdemme luottavaisin mielin Le Mansin kisaviikonvaihteeseen, sillä Derbi-pyörämme ovat olleet nopeita ja tuloksemme alkukauden kisoista varsin hyviä. Jerezissäkin meillä oli kaikki mahdollisuudet aina palkintokorokkeelle asti, vaikka se tavoite jäikin vielä silloin toteutumatta.

Kansainvälinen Moottoriliitto FIM ja MotoGP-sarjan kaupalliset oikeudet omaava Dorna tekivät Jerezissä tervetulleen päätöksen harjoitusajan lisäämisestä Le Mansista lähtien. Piikkiluokan osalta tämä merkitsee sitä, että perjantain vapaa harjoitus on nyt tunnin mittainen aiemman 45 minuutin sijaan.

– Hyvä päätös. Saamme lisää harjoitusaikaa ja sitä kautta paremmat edellytykset kisasäätöjen löytämiseksi, painottaa Ajo.

Uusin numero