Suomalaistiimi mukaan motocrossin MM-sarjan kuninkuusluokka MXGP:hen

Suomalainen KTM Silve Racing Team osallistuu tällä kaudella sekä MM-sarjan MXGP-luokkaan että EM-sarjan EMX250-luokkaan. 

KTM SILVE Racing Team:n kuljettajat ajoivat viime kaudella upeita tuloksia muutamista vastoinkäymisistä huolimatta ja jatkavat kehittymistään ensi kaudella. KTM Nordic on ollut ensimmäisen yhteistyövuoden jälkeen erittäin tyytyväinen koko tiimin toimintaan. Kaikki odotukset ja toiveemme ovat toteutuneet sekä jopa ylittyneet kaudella 2022. Odotamme innolla tulevaa kautta 2023 ja kaikkea, mitä se pitää sisällään.

Suomalainen KTM SILVE Racing nousee motocrossin MM-sarjan kuninkuusluokkaan MXGP:hen yhdessä Jere Haaviston kanssa. KTM Nordicin virallisena kilpatiiminä toimiva Silve Racing ajoi jo viime kaudella muutaman MM-osakilpailun sekä upeita tuloksia kotimaan radoilla voittaen muun muassa kaksi Suomen mestaruutta. Tulevalla kaudella suomalaistiimi kilpailee laajemminkin kansainvälisillä radoilla, kun Eliel Lehtinen kilpailee EM-sarjassa EMX250-luokassa.

Petteri Silvennoinen / Team Manager: ”Viime vuonna solmimme sopimuksen KTM Nordicin kanssa ja tämän yhteistyön myötä olemme ottaneet tiiminä kokonaisuutena ison askeleen eteenpäin, mikä näkyi viime vuonna myös hyvissä tuloksissa. Nyt otetaan iso askel taas, kun siirrytään Jeren kanssa MM-sarjaan ja Eliel tulee ajamaan EM-sarjaa, mutta tavoite on ainakin kunnianhimoinen ja motivoi meitä tekemään asioita kovemmin ja paremmin. Olemme saaneet uusia tärkeitä tahoja taaksemme kun aloitimme yhteistyön muun muassa WP Nordicin kanssa. Nämä yhteistyöt antavat meille parempia resursseja menneisiin vuosiin verrattuna.”

Jere Haavisto / MXGP, MX1: ”Viime kausi oli tuloksellisesti sekä ajollisesti onnistunut ja olen tyytyväinen omaan sekä koko tiimin kehitykseen. Viime kauden kehityksen myötä lähtökohdat ovat erittäin hyvät tulevalle kaudelle. Tällä hetkellä on tarkoitus aloittaa MM-sarja Sveitsin Frauenfeldistä ja ajaa Euroopan MM-osakilpailut. Olen erittäin innoissani tulevasta kaudesta ja myös luottavainen, sillä kaikki on toiminut loistavasti tiimin kanssa kaikki nämä vuodet. MM-sarjan lisäksi tulen kilpailemaan Suomessa MX1-luokan SM-sarjassa. Tällä hetkellä olen Espanjassa treenaamassa ja testaamassa tulevaa kautta varten. Uudella pyörällä onkin jo tullut mukavasti tunteja alle ja pidän siitä jopa enemmän kuin viime vuoden mallista.”

 Eliel Lehtinen / EMX250, MX2: ”Fiilikset ovat todella hyvät ja odotan suurella innolla tulevaa kautta. Nyt kun tiimin kanssa on yhteistyötä jo yksi vuosi alla, se varmasti helpottaa tulevaa kautta. Petterin kanssa on huikea tehdä yhteistyötä ja kehittyä niin kuljettajana kuin tiiminäkin. Pitkäjänteinen työ jatkuu suurella motivaatiolla ja teen kaikkeni saavuttaakseni unelmani motocross ammattilaisuuden suhteen. Kaudella 2023 päätavoitteeni on EMX250-luokassa ja tietysti myös SM-motocrossin MX2-luokassa. Lisäksi tarkoituksenani on ajaa muitakin Keski-Euroopan kilpailuja kisatreenejä varten. Toivon kaikille ja itsellenikin tervettä ja onnekasta vuotta 2023.”

SILVE Racing jatkaa tutulla miehityksellä

Haaviston ja Lehtisen rinnalla kotimaassa tiimissä kilpailevat Teemu Makkonen sekä Joona Kukkonen. Viime kauden TOP250-luokan mestaruuteen ajanut Makkonen lähtee tähyämään tulevalla kaudella podium sijoituksia SM-kilpailuissa.

 Teemu Makkonen / MX1, TOP250: ”Viime kaudella oli lukuisia onnistumisia, uusia luokka kohtaisia saavutuksia ja jo lähelle SM-podiumia. Myös ensimmäinen kosketus EM-kisoihin Hyvinkäällä oli ikimuistoinen. TOP250-sarjan voitto sekä kauden päätös SM-hopeaan Kerhojoukkue kisoissa. Talven treenit ovat menneet ihan hyvin. Pientä sairastelua ollut välillä, mutta kuitenkin saatu tehtyä paljon laadukasta treeniä. On mukava jatkaa tutussa SILVE Racing tiimissä jo neljättä kautta putkeen, missä hommat toimivat moitteettomasti hyvällä yhteishengellä. Tavoitteeni on parantaa aikaisemmista vuosista ja kehittyä kuljettajana sekä ihmisenä. Podium sijoitukset ovat realistisia tavoitteita sekä semmoisia haluan lähteä metsästämään.”

Viime TOP250-luokan pronssimitalisti Joona Kukkonen kärsi kauden aikana sairastelusta, mikä lopulta paljastui astmaksi. Nyt nuoren hämeenlinnalaisen tavoitteena on ajaa MX2-luokan erissä palkintokorokkeelle.

Joona Kukkonen / MX2, TOP250: ”2022 oli minulle ensimmäinen kausi 250cc pyörällä MX2 luokassa. Valmistautuminen meni hyvin Belgiassa ja tiimin yhteisellä treenileirillä ennen kauden ensimmäisiä kisoja. Kausi oli minulle todella hajanainen, sillä sairastelin kesän aikana erittäin paljon. Kaudessa oli muutamia hyviä eriä ja treenit menivät hyvin siihen nähden, kuinka vähän pääsin treenaamaan näiden sairasteluiden takia. Nyt olen pysynyt lokakuusta asti hyvin terveenä ja päässyt kehittämään peruskuntoa. 2023 kauden tavoitteena olisi päästä MX2 luokassa erissä podiumille ja ajaa Hyvinkään EMX250. Nyt helmikuussa on tarkoitus lähteä leireilemään Espanjaan ja maalis-huhtikuun aikaan Belgiaan. Kovalla työllä ja hyvällä mielellä uskon pääseväni tavoitteisiin.”

Petteri Silvennoinen / Team Manager: ”Halusin ehdottomasti jatkaa samalla kuljettaja kokoonpanolla myös tulevalla kaudella. Näen ettei yhden vuoden aikana ehditä tekemään kovinkaan isoja muutoksia kenenkään urheilija osalta, se on monesti vain uusien asioiden ja tapojen opettelua, sekä x-määrä harjoittelua. Tässä suhteessa meillä on hieno tilanne edelliseen vuoteen verrattuna, sillä meillä on kaikkien kuljettajien osalta vähintään yksi vuosi yhteistyötä takana, ja me tunnemme toisemme ja toimintatapamme. Meillä on tosi hyvä porukka ja tykkäämme tehdä töitä yhdessä. Pojat ovat päässeet harjoittelemaan hyvin, ja meillä on ollut mahdollista pitää myös ajoleirejä talven aikana, myös uudet pyörät ovat osoittautuneet erittäin kilpailukykyisiksi, joten näen että lähtökohdat ovat tulevalle kaudelle hyvät.”

Uusin numero