Suomalaistallin Zarco tunteet pinnassa: ”Ajoin tämän voiton Salomille”

– Ajoin tämän voiton Salomille, Zarco totesi tunteet pinnassa.

Zarcon tavaramerkki, eli ilmava voittovoltti jäi tällä kertaa näkemättä, kun hän pyyhki kunniakierroksella kyyneleitä silmäpielistään käytyään tekemässä kohtalokkaan 12. kaarteen tuntumassa tervehdyksen kohti taivasta.

Zarcon kanssa kisan voitosta pitkään kaksinkamppailua käynyt, mutta lopulta 4,180 sekunnilla antautumaan joutunut Alex Rins liikkui katalonialaisradalla samat ajatukset mielessään.

– Ajoin tämän kilpailun vain yhdelle miehelle ja hän on Luis Salom, korosti ”El Mexicano”-lippu kädessään ratavarikolle palannut Rins.

Zarco uusi Katalonian GP:n voittonsa tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa. Zarco dominoi viime kaudella Moto2-luokkaa ja tässä voitossa oli paljon samaa. Se toteutui myös taktisesti täydellisellä suorituksella.

– Päätin alussa, että ok, katson Rinsin takana missä hän on vahvimmillaan. Tutkittuani hänen ajolinjojaan tiesin, että minulla on mahdollisuudet voittoon, mutta tarvitsen karkumatkaan kuusi kierrosta, Zarco kertasi 24 kierroksen tapahtumia.

Zarco teki ratkaiseva ohituksen nimenomaan kuusi kierrosta ennen ruutulippua. Lopullisen niittiinsä hän iski, kun maaliin oli matkaa kaksi kierrosta. Zarco riuhtaisi siinä vaiheessa 1,8 sekunnin kaulan Rinsiin, joka oli lyöty.

Rinsilla oli tosin helppo työ säilyttää kakkossijansa, sillä podiumtrion täydentänyt Takaaki Nakagami jäi voittajasta yli yhdeksän sekuntia.

Rins siirtyi voitolla MM-kärkeen pistein 116. Barcelonassa kuudenneksi jätetty Sam Lowes on toisena pistein 108. Zarco hiillostaa Lowesia enää kahden pisteen päässä.

Kauden kahdeksas kisaviikonloppu ajetaan kolmen viikon kuluttua moottoripyöräurheilun katedraaliksi luonnehditulla Assenin radalla Hollannissa.