Suomalaistallin viilipytty ei hölmöile: ”Nyt on ajateltava maailmanmestaruutta”

Siinä tukevan otteen Moto2-luokan maailmanmestaruuteen omaavan Ajo Motorsportin Johann Zarcon mainot lähtöasetelmat Misanossa ajettavaan kauden 13. osakilpailuun.

Sarjasta on jäljellä enää viimeinen kolmannes, eli kuusi osakilpailua, joten ajamalla Zarcolta ei mestaruutta riistetä.

Jos Zarcon ja hänen tiiminsä tuima tahti jatkuu yhtä vakuuttavana, niin Aki Ajo juhlii uransa neljättä MM-kultaa tallipäällikön roolissa jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

Moto2-luokassa myös ensi kaudella jatkava Zarco lähtee tavoittelemaan San Marinon GP:stä voittoa, mutta ei suinkaan väkipakolla. Tässä tilanteessa ei hölmöillä eikä hötkyillä.

– Meidän on nyt aloitettava ajattelemaan mestaruutta. Ensimmäinen tavoitteeni on voitto ja taistelen siitä kuten aina. Analysoin kuitenkin kisan kuluessa mahdollisuuteeni ja pyrin saavuttamaan silloin niin paljon pisteitä kuin mahdollista, Zarco pyyhkii pakkovoiton paineet harteiltaan ja ajatuksistaan.

Zarco sijoittui viime vuonna Misanossa kolmanneksi.

– Se oli mahtava podium. Vauhtini oli hyvällä tasolla, enkä jäänyt silloin paljoakaan Tito Rabatista ja Mika Kalliosta. Pidän radasta ja Misanon ilmapiiristä, kuittaa Zarco kylmän rauhallisesti.

Itseluottamusta huokuvasta Zarcosta ovat karisseet kaikki ne tuittuilijan piirteet, jotka saattoivat maksaa hänelle kaudella 2011 silloisen 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruuden.

Toinen tuleminen Ajon siipen suojiin on jalostanut hänestä huippukuljettajan, joka kilpailee kaudella 2017 MotoGP-luokassa.
 

Uusin numero