Suomalaistallin MM-kultakandidaatti Cortese kuin itse rauhallisuus

Italialaiset sukujuuret omaava, mutta vihreän veran osalta silti vankkumattomaksi Bayern Münchenin kannattajaksi tunnustautuva Cortese, 22, liikkui Japanin GP:n aattona Motegin ratavarikolla samaan tyyliin kuin hänen on totuttu esiintyvän radallakin.

Kahdeksatta ja samalla viimeistä kauttaan MotoGP-sarjan pienimmässä luokassa kilpailevasta Cortesesta huokuu määrätietoisuus, itsevarmuus ja rauhallisuus, joilla hän on ottanut jo hyvissä ajoin henkisen yliotteen vastustajistaan.

– Tuli Japaniin samoilla ajatuksilla kuin tämän kauden aiempiinkin kisoihin: aion voittaa, totesi Cortese kylmäpäisesti.

”En voi vaikuttaa siihen
mitä muut tekevät”

Moto3-luokan kauden 13 ensimmäisessä osakilpailussa vain kerran podiumin ulkopuolella ollut Cortese johtaa sarjaa 51 pisteen erolla ensi vuonna hänen paikalleen Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiin tulevaan espanjalaiseen Luis Salomiin nähden.

Salomin maanmiehellä, viittä voittoa kuluvalla kaudella tuulettaneella, mutta neljässä viimeisessä osakilpailussa tylylläkin tavalla palkintokorokkeen ulkopuolelle jääneellä Maverick Vinalesilla on puolestaan koossa 66 pistettä Cortesea vähemmän.

Cortesesta kruunataan maailmanmestari kauden neljänneksi viimeisessä osakilpailussa, jos Salom jää sunnuntaina pisteittä, eikä Vinales yllä kolmen parhaan joukkoon. Ajamalla tosin Salomin on vaikea uskoa moiseen sortuvan.

Cortese ei suostu ottamaan kantaa tuohon asiaan. Hän keskittyy vain ja ainoastaan omaan työhönsä, mistä myös tallipäällikkö Aki Ajo pitää visusti huolen.

– Kuten sanoin, aion voittaa. Siihen en voi vaikuttaa, mitä muut tekevät, kuittaa kolme voittoa ja kuusi paalupaikkaa omaava Cortese.

Ajo Motorsportilla on plakkarissaan kaksi maailmanmestaruutta 125-kuutioisten luokasta. Ensimmäisen mestaruuden toi ranskalainen Mike Di Meglio kaudella 2008 ja toisen espanjalainen Marc Marquez kaksi vuotta myöhemmin.

Kahden vuoden kultasyklin tahdilla mestarin nimi on tällä kertaa Cortese.

Uusin numero