Suomalaistallin MM-kärki kylmäpäisesti kotikisaansa

Paineita kotiyleisön edessä?

– Hieman, sillä olen nyt kovassa iskussa ja minun on pyrittävä ottamaan kaikki hyöty siitä. Ajaminen tuntuu nautittavalta ja olen nopea. Yhteistyö tiimin kanssa ja hyvät tulokset antavat minulle aiheen hymyyn, myhäilee tallipäällikkö Aki Ajolta kisasta toiseen kehuja kerännyt Zarco.

Virheistään opikseen ottanut ja kylmäpäisen kuljettajan mittoihin kasvanut Zarco vakuuttaa valmistautuvansa tyynesti Le Mansiin.

– Voin olla rauhallinen siksikin, että olen harjoitellut erittäin hyvin ja tunnen olevani parhaassa mahdollisessa terässä. Olen saavuttanut tavoitteenani olleen ensimmäisen Moto2-luokan voittoni ja olen nyt siinä tilanteessa kuin testikaudella halusinkin. Toivon, että pystyn nauttimaan tulevasta viikonvaihteesta.

”Mikkihiiri”-rata

Le Mansin ainoastaan 4,2 kilometrin mittainen Bugatti-baana tunnetaan niin sanottuna stop&go-ratana, joka sisältää paljon kovia jarrutuksia ja kiihdytyksiä.

– Pidän radasta, mutta se ei lukeudu silti suosikkieni joukkoon. Se on pieni rata, jossa pitää olla koko ajan varovainen välttääkseen virheitä. Pidän radan ensimmäisestä kaarteesta ja jouhevista shikaaneista. Uskon, että Kalex-pyörällä on etu puolellaan tällä radalla.

Kotiyleisö tuo luonnollisesti oman mausteensa Zarcon kilvanajoon Ranskassa.

– Ehdottomasti. Se on ainutlaatuinen tunne. Le Mansin katsomot tulevat olemaan täynnä ja siellä on mukana perheeni, paljon ystäviä ja tietysti myös muut fanini. On mahtavaa tuntea heidän tukensa. Toivottavasti pystyn pitämään heidät iloisina jokaisella kierroksellani.

Kallio juhli viime vuonna
Ranskan GP:n voittoa

Viime vuoden kisa päättyi Zarcolta keskeytykseen ja pettymykseen Ranskan GP:ssä samalla kun Maame-laulu kajahti komeasti ilmoille Mika Kallion ansiosta.

Kallio kukisti tuossa kisassa Simone Corsin 1,015 sekunnilla. Kallion silloinen tiimikaveri ja tuleva maailmanmestari Tito Rabat päätyi kolmanneksi 1,303 sekuntia neljännestä lähtöruudusta kisaan startanneen suomalaisen takana.

Viime vuoden MM-hopeamitalisti Kallio on tämän kauden sarjassa yhdeksäntenä. Eroa Zarcoon on 42 pistettä.
 

Uusin numero