Suomalaistallin epäonnen Moto2-soturi: ”Hymy ei hyydy!”

– Qatarin lopputulos oli epäoikeudenmukainen koko mahtavasti sujuneeseen viikonvaihteeseen nähden. Mutta tämä on kilvanajoa ja mitä tahansa voi tapahtua. Hymy ei kuitenkaan hyydy, vakuuttaa Kalex-pyörää käskyttävä ranskalaiskuljettaja.

Uuden aluevaltauksen räväkästi käynnistänyt suomalaistalli on liikkunut Moto2-luokan kärjessä tai sen välittömässä tuntumassa jo testikaudesta lähtien. Tallipäällikkö Ajo on ollut syystäkin erittäin tyytyväinen kuljettajaansa ja koko tiimiin.

Voimiensa tunnossa oleva Zarco vastaa samalla mitalla ja kehuja säästelemättä takaisin.

– Tiimi teki täydellistä työtä Qatarissa ja minulla on erinomainen tuntuma pyörään. Sitä oli helppo ajaa ja kierrosajat olivat hyviä kaikkina päivinä.

Vastaava linjaa on vakaa tarkoitus jatkaa 5,5 kilometrin mittaisella Circuit of the Americas-radalla.

– Tavoitteemme on tehdä täsmälleen samalla tavalla töitä Austinissa. Toivotaan nyt, että myös onni olisi tällä kertaa meidän puolellamme sunnuntaina, tuumii Zarco.

Suomalaistallin paluumuuttajan plakkarista löytyy kaksi Moto2-luokan kisaa Austinissa.

– Starttasin viime vuoden kisaan eturivistä, mutta jouduin keskeyttämään. Vuonna 2013 ylsin kympin sakkiin, joten mielestäni rata soveltuu melko hyvin minulle. Jokainen vuosi on kuitenkin erilainen, mutta olen innokas ajamaan hyvän GP-viikonvaihteen ja saavuttamaan kovan sijoituksen sunnuntaina, Zarco lähettää terveisensä Mika Kalliolle ja kumppaneille.

Kallio sijoittui vuosi sitten Austinissa neljänneksi. Kokenut suomalaiskuski ajoi silloin upeasti uransa 199. GP-kisan.

Saman rajapyykin tuntumassa ensi sunnuntaina kotiyleisönsä edessä kiitää puolestaan MotoGP-luokan vuoden 2006 maailmanmestari Nicky Hayden. Hänellä on edessään uran 200. GP.

Uusin numero