Suomalaistallille jäätävä GP-voitto Itävallassa

MM-johtoaan kasvattanut ja ensi kaudella kuninskuuluokkaan siirtyvä Zarco teki Itävallan GP:ssä täydellistä työtä.

Startti paalupaikalta oli vielä kaikkea muuta kuin loistokas, mutta kisan vanhetessa kenelläkään ei jäänyt epäselväksi se, kuka tulee tervehtimään ruutulippua ykkösenä.

Franco Morbidelli kävi välillä jo sekunnin karkumatkalla, mutta Zarco ei antanut sen häiritä mielenrauhaansa.

Zarco nousi Morbidellin rinnalle ja paineli samalla ohi, kun 25 kierroksen kisasta oli yhdeksän jäljellä. Se oli Morbidellille siinä vaiheessa yksinkertaisesti liikaa, sillä pari kierrosta myöhemmin vielä Thomas Lüthikin tuikkasi ohi.

Zarco tyylitteli ruutulipulle omassa, ylhäisessä yksinäisyydessään 3,058 sekunnin erolla Morbidelliin, joka pystyi nousemaan rajussa loppurutistuksessa virheeseen sortuneen Lüthin ohi.

Lüthi jouti taipumaan Morbidellin lisäksi myös Alex Rinsille, joka jatkaa sarjassa toisena, joskin nyt jo 32 pistettä Zarcon takana.

Tuttu voittovoltti
nahkahousuissa

Zarcon bravuuri, voiton kunniaksi rengasvallin päältä tehtävä ”backflip” hoidettiin nyt viimeistä piirtoa myötä itävaltalaisittain. Zarco näet sonnustautui show-mielessä volttiinsa nahkahousut ajoasunsa päälle puettuna.

– Suunniteltu juttu, virnisti voittaja.

– Alku oli vielä hankala tiukassa ensimmäisessä mutkassa, mutta pystyin sen jälkeen parantamaan tahtia askel askeleelta, vaikka minulla olikin vaikeuksissa jarrutuspaikoissa, Zarco tilitti kisan ensimmäistä kolmannesta.

Zarco takoi koko ajan tuttuja teesejä kypäräänsä.

– Painotin, että pysy rauhallisena, pystyt kyllä siihen, Zarco viittaasi Morbidellin kuittaamiseen.

Zarcokin myönsi, että viikonloppu tapaili täydellisyyttä.

– Huippuviikonloppu. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa kautta.

Pisteistä taistellaan seuraavaksi jo viikon kuluttua Brnon radalla Tshekissä.

Uusin numero