Suomalaistallille historiallinen Moto2-voitto – Kallio neljäs

Kallio otti Italtrans-tiimin Kalex-pyörällä terävän startin 23 kierroksen kisaan nousemalla kymmenennestä ruudusta hetkessä kolmanneksi.

Kallio taittoi matkaa pitkään kärjen välittömässä tuntumassa, kunnes Zarco ja kumppanit painuivat vastustamattomasti menojaan.

Zarco nappasi uransa ensimmäisen Moto2-luokan voiton 5,310 sekunnin erolla Kallioon, joka piti italialaisen tiimikaverinsa Francon Morbidellin takanaan viidentenä.

Zarcon jälkeen maalilinjan leikkasi luokan espanjalaistulokas Alex Rins 4,161 sekuntia voittajasta jääneenä.

Podiumtrion täydensi britti Sam Lowes, joka teki lopussa käsittämättömän virheen, mitä Rins ei jättänyt rankaisematta.

MM-johtoon siirtynyt Zarco kuvaili kisaviikonvaihdetta täydelliseksi.

– Olen erittäin iloinen ensimmäisestä voitostani Moto2-luokassa ja tietysti myös saavuttamastani MM-johtopaikasta. Tavoitteeni oli taistella tässä kisassa voitossa ja päädyin siihen tasaisella suorituksella pystyen kasvattamaan johtoa askel askeleelta. Tästä voitosta iso kiitos kuuluu tietenkin myös tiimilleni ja sponsoreilleni, iloitsi Zarco.

Tallipäällikkö Ajo säesti samoilla linjoilla.

– Johann oli vahva läpi viikonvaihteen ja todella vaikuttava kisassa. Voinko enempää sanoa!, myhäili Ajo.

– Olen erittäin tyytyväinen Johannin vauhtiin ja siihen, kuinka paljon hän on kehittynyt kuljettajana viime vuosina. Hän oli nopea jo silloin, kun teimme viimeksi yhteistyötä kaudella 2011, mutta nyt hän on ottanut ison stepin eteenpäin, jatkoi Ajo.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Jerezin radalla Espanjassa.

Uusin numero