Suomalaistalli tavoittelee KTM:lle jo 23. GP-voittoa putkeen

Voitto ja yleensäkin podiumsijoitus oli australialaiskuljettajalle uran ensimmäinen, mutta samalla KTM:lle peräti jo 22. putkeen GP-sarjan pienimmässä luokassa, jossa Honda pyrkii nyt merkittävin panostuksin horjuttamaan tosissaan itävaltalaismerkin valta-asemaa.

Qatarissa se ei ainakaan vielä onnistunut Millerin viimeisteltyä virheettömän ja taktisesti täydellisyyttä tapailleen suorituksen. Jo testikautta hallinnut Miller haluaa toistaa saman, kun kauden toinen osakilpailu odottaa vuoroaan ensi sunnuntaina Austinin Circuit of the Americas-, eli COTA-radalla.

– Olen harjoitellut upean Qatarin voiton kolme viikkoa kovaa Espanjassa ollakseni sataprosenttisessa iskussa Austinissa. Ensimmäinen voittoni antoi minulle paljon itseluottamusta ja menemme nyt radalle, joka on luonteeltaan täysin erilainen kuin Losail. Pidän tästä tulevasta radasta enemmän ja se istuu paremmin ajotyyliini. Losailissa ajetaan jouhevammin, kun taas Teksasissa edessä on enemmän kovia jarrupaikkoja, Miller viittaa 5,5 kilometrin mittaisen teksasilaisbaanan puoleen.

Austinin GP ajettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Miller sijoittui silloin Hondalla kilpaillessaan kisassa kuudenneksi. Voiton KTM:llä kuittasi espanjalainen Alex Rins, joka puolestaan häärää tällä kaudella Hondan uudella tehdaspyörällä.

– Minulla on erittäin hyviä muistoja ensimmäisestä vierailustani täällä. Ylsin silloin aika-ajossakin neljänneksi. Toivon tosiaankin, että pystyn toistamaan Qatarin tuloksen Austinissa. Minun pitää ensin kuitenkin parantaa vielä hieman ajamista ja samalla tehdä pientä hienosäätöä pyörään, tuumii Miller rauhallisena.

Hanika laukkaa koulunpenkiltä
mustana hevosena Teksasiin

Millerin tiimikaveri, tshekki Karel Hanika avasi MM-pistetilinsä heti kättelyssä Qatarissa.

Ensi maanantaina 18 vuotta täyttävä Hanika laukkaa todellisena mustana hevosena Austiniin. Nuorukainen näet tietää, miten COTA:lla voitetaan. Hanika voitti viime vuonna Austinissa Red Bull Rookies Cupin toisen kisan matkalla mestaruuteen.

Kisakaudella Barcelonan lähettyvillä asuva Miller, 19, on täysammattilainen, mutta Hanikalla riittää myös muita velvoitteita puolestaan Brnon suunnalla.

– Olen käynyt koulua näiden kahden ensimmäisen MM-osakilpailun välillä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö olisi harjoitellut lujaa, tähdentää Hanika.

Hanika sijoittui MM-debyytissään Qatarissa 14:nneksi poimien talteen ensimmäiset kaksi arvopistettä.

– Voin olla suht tyytyväinen ensimmäiseen kisaani, mutta tiedän, että olisin voinut pystyä vieläkin parempaan. Austinissa minun on nostettava tasoa sessio sessiolta, pyrittävä kovempaan aika-ajosijoitukseen ja pohjustamaan sitä kautta paremmat asetelmat kilpailuun.

Valaistu Losail merkitsi Hanikalle myös ratana täysin uutta tuttavuutta. Austinissa nuorukainen tuntee olonsa kotoisammaksi.

– Tunne radan Red Bull Rookies Cupin myötä ja minun pitää käyttää se etu hyväkseni, sillä vastassani on useita kokeneempia kilpailijoita. Uskoisin, että Austin on minulle ratana parempi kuin Losail, vaikka se onkin erittäin vaativa ja vaikea. COTA sisältää oikeastaan kaikenlaisia kurveja: hitaita ja nopeita, kovia jarrupaikkoja ja niiden vastapainoksi pitkän suoran, Hanika kuvailee tulevaa työmaataan, jossa ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina.

* Circuit of the Americas (COTA):
Pituus: 5513 metriä
Leveys: 15 metriä
Mutkat vasemmalle: 11
Mutkat oikealle: 9
Pisin suora: 1200 metriä
Valmistunut: 2012

Moto3-luokan ennätyksiä kaudelta 2013:
Rataennätys: Luis Salom Espanja, KTM 2.16,345
Paalupaikkaennätys: Alex Rins Espanja, KTM 2.16,396
Huippunopeus: Philipp Oettl Saksa, Kalex KTM 237.7 km/h

Uusin numero