Suomalaistalli Moto2-luokkaan?

Vahvistusta asiaan ei ole vielä saatu, mutta Ajo on tiettävästi varannut ensi kaudeksi yhden kuljettajan kiintiön Moto2-luokkaan.

Lopullinen sinetti saadaan tulevana viikonvaihteena Aragonin radalla Espanjassa ajettavan kauden 14. MM-osakilpailun yhteydessä. Sarjaa hallinoiva Dorna on luvannut vahvistaa Aragonissa ne tiimit ja pitkälti myös kuljettajat, jotka kilpailevat ensi kaudella Moto3- ja Moto2-luokkien MM-sarjoissa.

Ajo Motorsport on lähdössä uuteen aluevaltaukseen eli Moto2-luokkaan Kalex-pyörällä ja ranskalainen paluumuuttaja Johann Zarco kuljettajanaan.

Zarco kilpaili suomalaistallin riveissä kaudella 2011 saavuttaen Derbillä 125-kuutioisten MM-hopean.

Zarco, 24, kilpailee meneillään olevalla kaudella Caterham-tiimissä ja hän on Moto2-luokan MM-pisteissä seitsemäntenä. GP-sarjaan täksi kaudeksi tulleen ja myös Mika Kalliota havitelleen Caterhamin visiitti Moto2-luokkaan on jäämässä niin sanotusti ranskalaiseksi. Caterham jättää keskiluokan ja siirtyy ensi kaudella motokolmosiin.

Caterhamin vahvoihin yhteistyökumppaneihin kuuluu Ajo Motorsportille varsin tuttu, malesialaisen Tony Fernandesin omistama AirAsia.

Ajo Motorsport on ollut tosin aiemminkin, joskin lähinnä välillisesti mukana Moto2-luokassa. Suomalaistalli lunasti paikan Moto2-luokkaan vuonna 2010, jolloin sen mandaatilla ja Team Aeroport de Castello-Ajo -tiimin nimen alla kilpaili sittemmin radoilta vetäytynyt espanjalainen Alex Debon oman projektinsa puitteissa.

Ajo jatkaa ensi kaudella luonnollisesti Moto3-luokassa tiiviissä yhteistyössä pääpartneriensa KTM:n ja Red Bullin kanssa. Portugalilaisen Miguel Oliveiran tulo tiimiin on jo vahvistettu. Seuraavaksi on eteläafrikkalaisen Brad Binderin vuoro.

Kolmen kuljettajan konseptiin palattessa trion täydentää jo tällä kaudella Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä kilpaileva tshekki Karel Hanika.

Aki Ajon mittavat GP-kuviot ulottuvat ensi kaudella kaikkiin kolmeen luokkaan. Hän toimii HRC:n kanssa sopimuksen solmineen australilaisen Jack Millerin ja Suzukille siirtyvän espanjalaisen Maverick Vinalesin henkilökohtaisena managerina.

Jo tässä vaiheessa on ehditty ennakoida, että Ajon nimi nousee esiin myös siinä vaiheessa, kun KTM tekee vahvistamansa paluun MotoGP-luokkaan vuonna 2017.

Uusin numero