Suomalaistalli Moto2-luokkaan? – Niklas Ajo jatkaa Moto3:ssa

Niklas Ajo, 20, ajaa neljättä kautta pienimmässä luokassa ja edessä on siis ainakin edelleen viides ennen mahdollista nousua Moto2:hteen.

– Minulla riittää yhä tavoiteltavaa Moto3-luokassa. Menestys ei ole ollut vielä riittävä, muotoilee meneillään olevalla kaudella Husqvarnan tehdaspyörällä parhaimmillaan viidenneksi yltänyt Ajo.

Se, millä pyörällä ja missä tiimissä Avant Tecno Husqvarna Ajon nykyinen kuljettaja kaudella 2015 viilettää, on vielä avointa.

Paluun GP-sarjaan tehnyt Husqvarna jatkaa näillä näkymin myös ensi kaudella kahdella kuljettajalla ja edelleen käytännössä identtisellä pyörällä KTM:n kanssa.

Varikkohuhuissa on nostettu esille myös se mahdollisuus, että Husqvarnan kahta kuljettajaa ajattaisi jatkossa espanjalaistiimi Calvo. Tämä tieto on kuitenkin yhä kaikkea muuta kuin kiveen hakattua faktaa.

Zarcon kanssa Moto2:hteen

Tallien yhdistys IRTA vahvistaa Moto3- ja Moto2-luokkien kauden 2015 lopulliset tiimit 26. syyskuuta Aragonin GP:n yhteydessä Espanjassa. Molempiin luokkiin kelpuutetaan 32 kuljettajaa.

IRTA:n Britannian GP:n aikoihin suorittamasta ensimmäisestä valintavaiheesta jatkoon kelpuutettiin 33 tiimiä.

Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttaneen Aki Ajon johtama Ajo Motorsport on luonnollisesti mukana Moto3-luokan lopullisella listalla ja hyvin todennäköisesti myös Moto2:n vastaavissa papereissa.

Ajo on vannonut pitkään ja perustellusti sarjan pienimmän luokan nimeen, jolloin aika ei ole ollut vielä kypsä toiminnan laajentamiseen Moto2:hteen. Nyt se saattaa jo hyvinkin olla sitä.

Jos ja kun Moto2-luokan projekti toteutuu, niin suomalaistallin Moto2-luokan kuljettajana nähdään tuttu mies, eli ranskalainen paluumuuttaja Johann Zarco, 24.

Zarco kilpaili Avant-AirAsia-Ajo -tiimin riveissä silloisen 125-kuutioisten luokan viimeisellä kaudella vuonna 2011 saavuttaen Derbin puikoissa MM-hopeaa.

Zarco kisaa tällä kaudella Caterham-tiimin väreissä. Malesialaiseen Tony Fernandesiin vahvasti henkilöityneen ja ruotsalaisen Johan Stigfeltin johtaman tiimin lento on jäämässä lyhyeksi, eli vain yhden kauden mittaiseksi Moto2-luokassa.

Tiimi siirtynee ensi kaudella Moto3-luokkaan ja sen mahdollisiksi KTM-kuljettajiksi ovat tyrkyllä Ajo-taustaiset malesialaiset Zulfahmi Khairuddin sekä Hafiq Azmi.

Viimeksi Britannian GP:ssä paalupaikan lunastanut Zarco on tämän kauden sarjassa seitsemäntenä 12 osakilpailun jälkeen.

Zarco oli menossa viime kaudeksi kovaa kyytiä Marc VDS Racing-tiimiin. Hänellä oli jo esisopimus allekirjoitettuna, kunnes ranskalaisen taustajoukot päättivätkin yllättäen suunnata muualle.

Ensi kauden osalta hänet on yhdistetty lukuisten muiden kuljettajien ohella myös MotoGP-luokan Pramac Ducati-tiimiin. Enää ei Zarcon nimeä Ducatin listoilta löydy.

Uusin numero