Suomalaistalli Moto2-luokkaan kaudella 2015

Ajo Motorsport tekee uuden aluevaltauksen lähtemällä Moto2-luokkaan ranskalainen Johann Zarco kuljettajanaan. Tiimi kilpailee luokan mahtimerkiksi nousseella Kalex-pyörällä.

Zarco on niin sanottu paluumuuttaja, sillä hän kilpaili Ajo Motorsportin riveissä kaudella 2011 saavuttaen silloin Derbillä 125-kuutioisten MM-hopeaa.

Zarcolla on menossa nyt kolmas kausi Moto2-luokassa. Hän edustaa tänä vuonna Caterham-tiimiä ja on 16. osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kuudentena.

Moto2-luokan kauden 2015 alustavalta listalta löytyy yhteensä 31 kuljettajan nimet. Heidän joukossaan on tietenkin myös Mika Kallio, joka siirtyy neljän Marc VDS Racingissa ajetun vuoden jälkeen Italtrans-tiimiin. Kallion rinnalla Italtrans-tiimissä ajaa italialainen Franco Morbidelli.

Ajo Motorsport palaa Moto3-luokassa yhden kauden jälkeen tuttuun kolmen kuljettajan tiimikonseptiin.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin kuljettajina kisaavat uusina kasvoina portugalilainen Miguel Oliveira ja eteläafrikkalainen Brad Binder. Tshekki Karel Hanikalle ensi vuosi merkitsee toista kautta Aki Ajon johtamassa tiimissä.

Niklas Ajon siirtyminen Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimistä espanjalaisriveihin on ollut jo pitempään tiedossa.

Ajo jatkaa viidennen kauden MotoGP-sarjan pienimmässä luokassa kilpaillen ensi vuonna KTM-pyörällä Boe41 RBA-tiimissä. Tiimin omistaa Aleix Espargaro, joka itse siirtyy MotoGP-luokassa Suzukin tehdastalliin.

Ajo saa tiimikavereikseen espanjalaiset Gabriel Rodrigon ja Ana Carrascon. Naiskuljettaja Carrasco ajaa tiimissä GP-sarjaa hallinoivan Dornan tuella. Myös Argentiinan passin omaavan Gabriel Rodrigon isä on RBA-yrityksensä kautta MM-sarjan uuden tiimin merkittävin yhteistyökumppani.

Moto3-luokan alustavalta kuljettajalistalta löytyy 33 nimeä. Lista täydentyy vielä Moto2-luokan tapaan. Tosin molempien luokkien maksimimäärä on 35 kuljettajaa.

MotoGP-luokan ensi kauden sopimuskuljettajien lista ei sekään tuo yllätyksiä tullessaan. Tänään julkistetulla listalla on 25 kuljettajan nimet.

Uusin numero