Suomalaistalli juhli upeaa Moto2-voittoa Argentiinassa

Termas de Rio Hondo-radalla viime kauden voittoa puolustanut Zarco otti ohjat lopullisesti käsiinsä, kun 23 kierroksen kisasta oli 11 jäljellä.

Virheetöntä työtä tehnyt Zarco lähti päätöskierroksella 0,992 sekunnin eron turvin Sam Lowesiin. Ruutulipulla eroa oli 1,347 sekuntia, sillä kylmähermoinen Zarco sivalsi viimeisellään varmuuden vuoksi vielä koko kisan nopeimman kierrosajan.

Podiumtrion täydensi Ajo Motorsportin ex-kuljettajiin lukeutuva Jonas Folger, joka jäi voittajasta 2,754 sekuntia.

Mika Kallion Italtrans-tiimikaverina viime kaudella kilpaillut Franco Morbidelli taisteli vielä kaksi kierrosta ennen ruutulippua tiukasti toisesta sijasta Lowesin kanssa.

Morbidellin hyvin kulkenut kisa päättyi kuitenkin kaatumiseen, kun eturengas luisti alta ykkösmutkan kosteassa kohdassa.

Zarco siirtyi vuosi sitten Argentiinassa MM-johtoon, jonka hän piti hallussaan loppuun asti. Zarcon tavoitteena on saavuttaa historian ensimmäisenä kuljettajana kaksi peräkkäistä Moto2-luokan maailmanmestaruutta.

– Olen todella tyytyväinen tähän voittoon Qatarin avauskisan vaikeuksien jälkeen. Tämä on fantastista!, iloitsi ranskalainen.

Zarco kontrolloi haastavissa olosuhteissa ajettua kisaa kärkeen siirryttyään.

– Pääsin ajamaan täysin omalla linjallani ja fiilis oli siinä vaiheessa erittäin hyvä. Puskin kaksi viimeistä kierrosta todella kovaa.

Qatarista ja Argentiinasta kuitatut 29 pistettä riittävät Zarcolle sarjan kakkossijaan. Argentiinassa seitsemänneksi ajaneen Thomas Lüthin plakkarista löytyy viisi pistettä enemmän.

Kausi jatkuu viikon kuluttua Texasin maaperällä Austinissa, jossa estradina toimii komea COTA-rata. MotoGP-sarja vierailee tällä kaudella vain kertaalleen USA:ssa.