Suomalaistalli ei lähde MotoGP-luokkaan

– En ole jättänyt hakemusta. Minulla ei ole unelmaa muodostaa MotoGP-luokan tiimiä. Viihdyn hyvin Moto3- ja Moto2-luokissa. Racing on racingia ja se on periaatteessa samanlaista kaikissa luokissa. Olemme saaneet nauttia kahdessa pienimmässä luokassa useista voitoista ja pidän siitä, että tiimilläni on mahdollisuus voittaa. MotoGP-luokassa yksityistiimin on erittäin vaikeaa saavuttaa voittoa tai podiumsijoituksia, Ajo alleviivaa Speedweekissä.

Tallipäällikkönä tähän mennessä jo neljä maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo ei tosin täysin poissulje sitä mahdollisuutta, että hänen tiiminsä nähtäisiin vielä joskus MotoGP-luokassa.

– Se riippuu pitkälti tilanteesta. Jos joku kumppanimme jonain päivänä haluaisi nousta MotoGP-luokan MM-sarjaan, niin silloin se on tietenkin mahdollista.

Ajon kanssa jo vuosia tiivistä ja menestyksekästä yhteistyötä tehnyt KTM palaa ensi kaudella MotoGP-luokkaan kahden kuljettajan tehdastiiminä. Kaudella 2018 kuninkuusluokassa nähtäneen myös KTM:n satelliittitiimi. Silloin yksi vaihtoehto voisi hyvinkin olla suomalaistalli Ajo Motorsport.

– Koskaanhan ei tiedä, mitä kahden vuoden aikana tapahtuu, mutta meillä ei ole kiirettä. Toisaalta jos tarjolla on lupaava ja taloudellisesti vakaa projekti, niin tietenkin MotoGP kiinnostaa meitä, toteaa Ajo.

Ensi kaudeksi haussa oleva yksi, eli 24:s MotoGP-luokan paikka on näillä näkyminen menossa espanjalaisen Sito Ponsin tiimille. Ponsilla on takavuosilta vankkaa kokemusta kuninkuusluokasta.

Ponsin ja Ajo Motorsportin lisäksi varikkopuheissa tapetille on nostettu myös jo kertaalleen kyykännyt Forward Racing, Leopard Racing ja CarXpert-tiimi.

Mahdollista on myös se, että italialainen Lucio Cecchinello pyrkii hankkimaan LCR-tiimilleen toisen kuljettajan paikan. LCR kilpailee tällä kaudella kuninkuusluokassa Cal Crutchlow Honda-kuljettajaan.

MotoGP-luokkaan lähteminen ei ole tunnetusti mitään halpaa lystiä. Se nielee arviolta 6,5 miljoonaa euroa. Sarjaa hallinnoiva Dorna tulee avauskautena vastaan 1,8 miljoonan potilla, mutta senkin jälkeen budjetissa jäisi siis yhä 4,7 miljoonan euron suuruinen lovi täytettäväksi.
 

Uusin numero