Suomalaispari jälleen toinen

Kaksi kakkostilaa viikonlopun kilpailuista vankisti suomalaisparin asemia sarjan kärkipäässä. Päivärinnan pyöräkunta sai ajaa sunnuntaina koko kilpailun paineetta. Kaksikon ero oli kymmeniä sekunteja molempiin suuntiin. 
Gold Race-startin vei odotetusti nimiinsä alkukautta dominoinut brittipari Ben ja Tom Birchall. Päivärinnan jälkeen kolmanneksi päräytti voittajan maanmieskaksikko John Holden/Mark Wilkes.
Suomalaisduo otti kilpailun harjoittelun kannalta.
”Täysiä mentiin ja otettiin treenin kannalta, että saadaan kilsoja alle ja lisää tuntumaa tähän kuussataseen.Pekka oivaltikin kisan lopulla jo pari uutta juttua”, kommentoi purkkiorja Kainulainen päivän kilpailua.
Kaasukapulaa kääntävä Päivärintakin oli samoilla linjoilla.
”Kovempaa ei tänään päästy, mutta hyvin jaksettiin 20 kierrosta paahtaa täysiä ja kierrosaikakin parani kisan lopulla, juuri niin kuin Kirsi tuossa sanoi. Hyvää on lisäksi se, että kaikki muut jää meille saman verran kun me Birchalille”.
Birchallin veljesparin ylivoima hämmästyttää suomalaisparia, mutta pyyhettä ei ole heitetty kehään ajatellen mestaruuden uusimista. Birchallin veljekset johtavat sarjaa maksimipistein. Päivärinnan pyöräkunta on toisena 15 pisteen päässä ja kolmostilaa hallinnoi hollantilaispilotti Bennie Streuer 20 pistettä suomalaisparin takana.
”En vielä tiedä kaikkea , miten tällä kuussatasella ajetaan. Voi olla, että se vie muutaman vuoden. Ei tuo sekunnin ero Birchalliin ole enää pyörästä kiinni. Kuskin on vaan ruvettava ajamaan. Saa sitten nähdä mikä on tilanne Unkarissa, luultavasti hieman parempi”, mietiskeli Päivärinta.
Superside-sarjasta on vielä jäljellä kolme kisaviikonloppua ja viisi kisastarttia, joten pisteitä on ajossa vielä paljon. Seuraavan kerran kolmipyöräiset ryhmittyvät starttiruudukkoon kesäkuun loppupuolella Unkarin Pannoniaringillä, joka sopinee suomalaiskaksikolle paremmin kuin kauden aikaisemmat areenat. MM-kilpailujen välisen ajan sipoolaiset käyttävät tehokkaaseen harjoitteluun ja ajopelin parantamiseen. Päivärinta/Kainulainen kaksikko asettuu lähtöruudukkoon seuraavan kerran jo viikon kuluttua ratamoottoripyöräilyn ensimmäisessä SM-osakilpailussa Jurvan Botniaringillä.
Superside sarja 2/5 osakilpailu Oschersleben Saksa Gold Race 20 kierrosta tulokset:
1.Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 31:12.955, 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda +27.702, 3. John Holden/Mark Wilkens, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +49.811, 4. Bennie Streuer/Ilse de Haas, Hollanti, LCR-Honda +1:15.557, 5. Michael Grabmuller/Sophie Kirchhofer, Itävalta, LCR-Yamaha +1:21.022.
Tilanne sarjassa:
Birchall/Birchall 75, 2. Päivärinta/Kainulainen 60, 3. Streuer/de Haas 40, 4. Grabmuller/Kirchhofer, Itävalta, LCR-Yamaha 34, 5. Holden/Wilkens 32.

Uusin numero