Suomalaiskuski mukaan Red Bull Rookies Cupiin – ”Ricolla on kyllä kova talentti”

Rico Salmela

MotoGP-sarjan yhteydessä ajettavan Red Bull Rookies Cupin kausi päättyi Aragonissa viime viikonlopulla. Sarjan ensi vuoden kuskit julkaistiin juuri ja ilahduttavasti mukana on myös suomalaisnimi monen vuoden tauon jälkeen.

Red Bull Rookies Cupia on nyt ajettu viisitoista kautta. Tämän kauden sarjan voiton vei kolumbialainen David Alonso. Hänenkin uralleen voidaan ennustaa nostetta ja kovaa menestystä, ainakin jos verrataan miten sarjan aiemmat voittajat ovat urallaan edenneet. Viidentoista Red Bull Rookies Cup -kauden kuljettajista peräti kahdeksan on noussut MotoGP-sarjassa (Moto3/Moto2/MotoGP) maailmanmestariksi asti. Lisäksi sarjan viime kauden mestari Pedro Acosta johtaa ylivoimaisesti tämän kauden Moto3-sarjaa ajaen suomalaisessa Red Bull KTM Ajon tiimissä. Aikaisemmista Rookies Cupin voittajista mm. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) on Moto2:n MM-pisteissä tällä hetkellä toisena ja vielä aikaisemmin Rookies Cupin voittanut Joan Mir MotoGP-luokan pisteissä kolmantena. Mir on lisäksi MotoGP-luokan hallitseva maailmanmestari. Kannattaa siis panna mieleen nimet, jotka menestyvät Red Bull Rookies Cupissa.

Tähän mennessä Rookies Cupissa on kilpaillut kaikkiaan 211 kuljettajaa edustaen 36 eri kansallisuutta. Kaudella 2022 Red Bull Rookies Cupissa ajaa 25 kuljettajaa 18 eri maasta. Kansallisuuksien määrä nousee samalla 37:ään, kun mukana on myös meksikolaiskuljettaja.

Uusien Red Bull Rookies Cup -kuljettajien joukossa on myös suomalainen Rico Salmela. Salmela aloitti ajamisen jo viisivuotiaana ja vuotta myöhemmin hän sai ensimmäisenä suomalaisena koskaan erikoisluvalla lisenssin (nuoren ikänsä takia) ja pääsi kilpailemaan 6-vuotiaana. Ensimmäisellä kilpailukaudellaan hän voitti avausosakilpailua lukuunottamatta kaikki kilpailut, jolloin hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin ratamoottoripyöräilyn Suomen mestari. Vuonna 2008 syntynyt Salmela kilpailee tänä vuonna European Talent Cup -luokassa, jossa hän on kauden aikana pystynyt nostamaan vauhtinsa niin että taistelee kisoissa kärkiryhmässä aivan korkeimmista sijoituksista.

Rico Salmelan ensi vuoden sopimuksesta on innoissaan myös Aki Ajo, joka lähettikin toimituksellemme linkin heti Red Bullin julkaisemasta uutisesta ensi vuoden kuljettajista. Linkin perään Ajo lähetti vielä terveiset ”Ricolla on kyllä kova talentti”. Aki Ajon silmä ei yleensä ole pettänyt, kun kyse on nuorten kuljettajien ”talentin” määrittelystä.

Red Bull Rookies Cupissa nähdään kaudella 2022 kolmetoista kuljettajaa, jotka ajavat sarjassa jo tällä kaudella. Kahdelletoista muulle kuljettajalle sarja on uusi.

Viime vuodesta Red Bull Rookies Cupissa jatkavat kuljettajat:

5 Tatchakorn Buasri THA

8 Eddie O‘Shea GBR

9 Freddie Heinrich GER

14 Cormac Buchanan NZL

21 Demis Mihaila ITA

29 Harrison Voight AUS

42 Soma Görbe HUN

48 Gabin Planques FRA

58 Luca Lunetta ITA

72 Taiyo Furusato JPN

77 Filippo Farioli ITA

78 Jakob Rosenthaler AUT

95 Collin Veijer NED

Sarjan uudet kuljettajat kaudella 2022:

Marcos Ruda ESP

Jose Antonio Rueda ESP

Máximo Martínez Quiles ESP

Angel Piqueras ESP

Jacob Roulstone AUS

Guillermo Marcel Moreno Crail MEX

Rico Salmela FIN

Alex Venturini ITA

Jakub Gurecký CZK

Luciano Lorenz BEL

Fadillah Aditama INA

Ruché Moodley RSA

Uusin numero