Suomalaiskuski kauhunhetkestään: ”Äkkiä pois pyörän päältä 290 kilometrin tuntinopeudessa!”

Yön yli särkylääkkeiden voimalla nukkunut turkulaiskuski selvisi hurjan näköisestä tilanteesta muljahtaneella olkapäällä, mistä hän saa kiittää rohkeuttaan ja ammattimaisen nopeaa reagointia todella uhkaavaan tilanteeseen.

– Ei siinä tilanteessa ehtinyt ajatella muuta kuin vain äkkiä pois pyörän päältä!, Mäkinen kertaa rajua kosketustaan katalonialaisradan asfaltin pintaan.

”Oikea kylki on kuin
lihamyllyn läpi käynyt”

– Vaihtoehtoa ei ollut. Muussa tapauksessa olisin osunut romuttuneen pyörän tavoin rataa reunustaviin ilmatyynyihin. Vauhtia oli niin paljon, että päädyin itsekin turva-alueen yli liu’uttuani noihin tyynyihin. Onneksi selvisin tilanteesta ihmeen vähällä, vaikka oikea kylki onkin nyt kuin lihamyllyn läpi käynyt. Olo on jo nyt ihan ok, mutta käyn vielä varmuuden vuoksi tutkimuksissa Turussa.

Leopard Stratos-tiimin Yamahalla kilpailevan Mäkisen ilmiömäinen pelastus nähtiin sarjan nopeimmassa paikassa. Montmelon radan pääsuoralla on mittaa 1047 metriä.

– Tuon hetken ihan tarkkaa nopeutta ei ole tiedossa, mutta ajoin siihen paikkaan aiemmilla kierroksilla 285-290 kilometrin tuntinopeutta. Etujarru antoi jo vähän osviittaa edellisellä kierroksella ja sitten ei tapahtunut enää mitään, vaikka yritin kuinka pumpata. Sen jälkeen pompin sitten tosiaankin pitkälle ilmatyynyihin asti siihen malliin, kuin olisi leipää heitetty järven pinnalla, kuvailee Mäkinen.

”Taistelu jatkuu
mestaruudesta”

Montmelo ei jättänyt Mäkiselle henkisiä kolhuja ja fyysinenkin puoli saadaan kuntoon levolla.

Ajatukset siintävät jo kolmen viikon päässä, kun EM-sarja jatkuu Albaceten radalla Espanjassa ajettavalla tuplakisalla. Mäkinen on neljän osakilpailun jälkeen yksityiskuljettajien pisteissä toisena. Kausi kattaa 11 osakilpailua.

– Minulla on yhä mahdollisuudet vaikka mihin, sillä edessä on mm. vielä kaksi kisaviikonloppua, joissa on jaossa tuplapisteet.

Mäkinen on puhjennut tällä kaudella vauhdillisesti lopulliseen kukkaansa.

– Meneillään on ehdottomasti paras kauteni tähän mennessä. Nyt on löytynyt se vauhti, jota ollaan haettu. Se on huomioitu myös muuallakin, kuten rengasvalmistajan taholla. Minulle on ollut tarjolla sellaista rengasta, jotka eivät ole aivan kaikkien saatavilla.

Mäkinen ei kyseenalaista kilpailemistaan Albacetassa Montmelon kolhujen jäljiltä.

– En usko, että tämä vaikuttaa mitenkään seuraavaan kisaan. Olkapääkin tuntuu jo nyt paljon paremmalta, vahvisti taistelija vain vajaa vuorokautta kansainvälisestikin laajaa huomiota saaneen ”loikan” jäljiltä.

* Video

Uusin numero