Suomalaiskuljettajia Malesian RR-sarjan huipulla

Jouni Karhu ykköskorokkeella.

Mikä RR-sarja? Sieltä on kuljettajia raivannut tiensä niin World Superbike- kuin MotoGP-sarjoihinkin. Mukana ajaa myös Mansaaren TT:n voittajia. Sekä suomalaisia. Sehän on tietysti Malesian RR-sarja.

Malesiassa työskentelevät Jouni Karhu ja Sauli Lehtinen ajavat kansainvälistä Malesian RR-sarjaa. Karhun luokkana on Superbike A ja Lehtinen ajaa Supersport 600 -luokassa. Kaikki Malesian RR-sarjan osakilpailut ajetaan MotoGP:stä tutulla Sepangin (SIC-Sepang International Circuit) radalla Kuala Lumpurissa kansainvälisen moottoriliitto FIM:n säännösten alaisuudessa. Kilpailukausi alkaa maaliskuussa ja päättyy marraskuussa.

Miten helppoa oli päästä sisään Malesian RR-kuvioihin, Jouni Karhu?

– Kuten Suomessa, niin täälläkin toiminta alkoi ratapäivistä ja siellä harjoittelusta. Sisään RR- kuvioihin pääsy oli osittain haastavaa ja osittain helppoakin. Haastavaa se oli siinä mielessä, että piti löytää kontaktit, joilta sai tietoa harjoituspäivistä ja mahdollisuuksista. Samalla piti jollain tasolla saada ”hyvän jätkän” maine, jotta tietoa annettiin ulkomaalaiselle.
– Helppoa RR:ään sisäänpääsy taas oli siinä mielessä, että Malesiassa voit ostaa koko kauden paketin. Se sisältää kaiken: pyörän, mekaanikot, huollot, renkaat, kuljetukset, kausimaksut ja niin edelleen järkevällä rahamäärällä. Tämä rahamäärä riippuu tietenkin tallin maineesta, saatavilla olevasta pyörästä ja millä tasolla haluat tai pystyt ajamaan.
Malesiassa huipputalleihin ja huippupyöriin ei tietenkään pääse käsiksi pelkällä rahalla. Silloin tarvitsee jo olla näyttöä nopeudesta ja taidoista. Myös Malesiassa RR-tallit hakevat nimeä ja mainetta, eivätkä halua uutta kalustoa antaa romutettavaksi ilman näyttöjä.
Lue koko tarina suomalaiskaverusten seikkailuista Malesian RR-sarjassa MP Maailman uusimmasta numerosta.

Teksti: Simo Kohonen

Uusin numero