Suomalaisjunioreilla loistovauhti motocrossin epävirallisissa joukkue-MM-kilpailuissa

Belgia isännöi viikonloppuna “Coupe de l’avenir” -nimistä kansainvälistä motocrossin joukkuekilpailua, joka tunnetaan epävirallisena MM-kilpailuna.

Suomen 65-kuutioisten joukkue ajajinaan Saku Mansikkamäki, Eelis Viemerö ja Aaro Menna sijoittui hienosti neljänneksi vain viiden pisteen päähän pronssista. Parasta vauhtia piti Mansikkamäki, joka ajoi eräsijat kolme ja kuusi. Luokan voittoon kiisi kotiyleisön edessä Belgia ennen Ranskaa ja Iso-Britanniaa.

85-kuutioisten joukkue kokoonpanolla Sampo Rainio, Miika Lammi ja Kimi Koskinen ajoi kuudenneksi. Rainio ja Lammi suoriutuivat hienosti ja nostivat vauhtia loppua kohden napaten sunnuntaipäivän viimeisestä erästä sijat 8. ja 7. Lauantain aika-ajoissa loukkaantunut Koskinen sinnitteli käsi kipeänä ensimmäiseen erän maaliin asti. Voiton nappasi Espanja, hopeaa Ranska ja pronssia Saksa.

Avoimen luokan kuljettajilla Aleksi Kurvisella, Joonas Näpillä ja Toni Koskisella oli haastava viikonloppu. Kolmikko päätyi lopulta sijalle 12 Viron viedessä mestaruuden. Sveitsi ajoi hopealle ja Ruotsi nappasi pronssia.

Joukkueiden johtajana toimi Ludde Söderberg.