Suomalaisille tuplapodium Viron ENKV-motocrossissa

Aamun aika-ajoissa kolme suomalaista ylsi viiden joukkoon, kun Eeka Laaksonen kellotti nopeimman ajan, Samuel Paalasmaa oli kolmanneksi nopein ja Roope Kosonen neljäs.

Kuskeja oli yhteensä 24, joten heidät jaettiin A- ja B-finaaleihin. A-finaalissa ajoivat Laaksonen, Paalasmaa ja Kosonen, B-finaalissa Alex Jokilehto, Jose Vainio ja Retu Laaksonen.

Ensimmäisessä A-finaalin startissa rytisi, kun ensimmäisessä mutkassa useampi kuljettaja kaatui samaan kasaan, mukana myös Suomen poikia. Rytäkästä kuitenkin selvittiin, ja jo toisella kierroksella Laaksonen kuittasi karkuun päässeet ja tuuletti lopulta voittajana maalissa. Paalasmaa taisteli hienosti itsensä toiseksi ja Kosonen ajoi ruutulipulle kahdeksantena.

Toisessa lähdössä Laaksonen otti holet ja paineli muilta karkuun ja voittoon. Paalasmaa kävi tiukkaa vääntöä Latvian Tom Dankersin kanssa, mutta jäi väännössä kolmanneksi Dankerssin oltua ruutulipulla toisena. Kosonen ajoi maaliin yhdeksäntenä. Harmillisesti hän kärsi molemmissa kisaerissä tekniikkamurheista, mikä tiputti hänet podiumtaistelusta.

50cc-luokan totaalissa voittaja oli Laaksonen, joka jatkaa selvässä sarjajohdossa, Paalasmaa oli kolmas ja Kosonen seitsemäs.

B-finaalissa ajaneet Alex Jokilehto, Retu Laaksonen ja Jose Vainio olivat totaalin sijoilla 20, 21 ja 23.

65cc-luokassa ajanut Viktor Leppälä venyi myös hienosti totaalin sijalle yhdeksän.

Seuraavan kerran puomi kaatuu Viron seitsemännessä ENKV-osakilpailussa Linnamäen radalla, mutta sitä ennen pojat kisaavat Vantaalla 18.8. järjestettävässä Ponke’s Race Day -kilpailussa.