Suomalaisia kuljettajia mukana Mika Aholan koskettavassa muistotilaisuudessa Espanjassa

– Mikan muistoa oli kunnioittamassa pitkälti toistakymmentä kuljettajaa, joista pääosa harjoittelee parhaillaan Gironan seudulla, kertoo enduro3-luokan MM-sarjassa kilpaileva Marko Tarkkala.

Tarkkalan lisäksi suomalaisista endurokuskeista tilaisuudessa olivat mukana E1-luokassa kilpaileva ja Aholan kanssa paljon harjoitellut Matti Seistola.

Enduroa ajavien espanjalaisveljesten Marc ja Xavier Puigdemontin toimesta järjestettyyn tilaisuuteen oli saapunut myös Joonas Kylmäkorpi, joka ajoi viime vuonna maaradan maailmanmestariksi.

– Paikalla olleista ulkomaalaisista kuljettajista mainittakoon muun muassa puolalainen Tadeuz Blazusiak, italialainen Simone Albergoni sekä espanjalaiset Ivan Cervantes ja Oriol Mena, toteaa Tarkkala.

– Muistotilaisuuteen oli tuotu Mikan pyörä ja hänen kuvansa. Hiljaista hetkeä seurasivat puheet ja kaikilla oli tilaisuus kirjoittaa addressiin oma viestinsä Mikan omaisille, jatkaa Tarkkala.

Tarkkala kuuli uutisen Aholan kuolemasta maanantaiaamuna.

– Oltiin silloin ajamassa, kun Tiaisen Kari soitti ja kertoi asiasta. Suru-uutinen tuli kaikille suurena järkytyksenä ja yllätyksenä. Eihän sitä voinut ensin oikein uskoa todeksi, kuvaa Tarkkala tuntojaan.
 

Uusin numero