Suomalaiset palkintopallilla Saksassa

LCR-Hondaa kyytivän kaksikon tulos oli odotettu, sillä alkukaudesta ylivoimaisuutensa osittanut brittiläinen veljespari Ben ja Tom Birchall pakeni reilun 9 sekunnin päähän.

Hallitsevan maailmanmestarin kilpailu sujui ongelmitta ja vaikka ero kasvoi lähes kymmeneen sekuntiin, löysi sipoolaiskaksikko siitä myös jotain positiivista.

”Positiivista oli se, että olemme kuroneet brittien eroa pienemmäksi. Muuten oli tylsä kisa, kun ei ollu taistelua ja selvät erot kumpaankin suuntaan”, sanaili Päivärinnan menoa tasapainottava Kirsi Kainulainen.

”Tietynlaisissa vasemmalle antavissa mutkissa meillä on vaikeuksia ja niissä jäädään. Toisaalta taas radan viimeisellä sektorilla ollaan nopeampia. On tunnustettava, että Birchallit menee omia menojaan, sillä me tultiin se mihin pystytään”, summasi puolestaan Päivärinta päivän urakan.

Oscherslebenin Superside-sarjan osakilpailun sprinttikisan kärkikaksikko oli omaa luokkaansa, sillä podiumin täydentänyt brittipari John Holden/Mark Wilkes jätettiin kauas taakse. Kahden vuoden takainen maailmanmestari, hollantilainen Bennie Streuer oli neljäs. Toisen polven pilotin pyöräkunnan menoa hidasti varapurkkiorja Ilse de Haas, joka tuurasi loukkaantunutta vakiappari Kewin Rousseauta.

Kamppailu sarjapisteistä jatkuu Oscherslebenissä sunnuntaina jolloin on vuorossa 20 kierrosta kestävä Gold Race. Suomalaiskaksikon taktiikka noudattelee aikaisempaa.

”Kuten jo sanoin Birchallin haastamiseen ei meiltä nyt löydy lääkkeitä. Tämä rata ei ole koskaan ollut se paras rata. Seuraavan kisan areena, Pannoniaring Unkarissa sopii meille paremmin ja pitää tähdätä jo sinne”.

Superside sarja 2/6 osakilpailu Oschersleben Saksa Sprintti 12 kierrosta tulokset:
1.Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 18:50.928, 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda +9.967, 3. John Holden/Mark Wilkens, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +38.961, 4. Bennie Streuer/Ilse de Haas, Hollanti, LCR-Honda +46.144, 5. Lawrie Scott/Ben Hughes, Iso-Britannia, LCR-Suzuki +1:03.717.
Tilanne sarjassa:
1.Birchall/Birchall 50, 2. Päivärinta/Kainulainen 40, 3. Streuer/de Haas 27, 4. Michael Grabmuller/Sophie Kirchhofer, Itävalta, LCR-Yamaha 23, 5. Scott/Hughes 22.

Uusin numero