Suomalaiset kovassa kyydissä minispeedwayn MM-kilpailuissa

Perjantaina ajettiin kolme karsintakilpailua ja lauantaina vuorossa oli kaksi semifinaalia. Finaalin vuoro on sunnuntaina.

Suomi sai Gold Trophyyn lopulta kuusi paikkaa. 85 cc:n MM-kilpailut ovat aina todella kovatasoisia ja tasaisia. Sen suomalaisetkin saivat tuta mutta selvisivät urakastaan lopulta hyvin.

Ensimmäisessä karsintakilpailussa suomalaisista tulessa olivat Arttu Pentinmäki ja Antti Vuolas. Pentinmäki ajoi viidestä erästä 7 pistettä. Se riitti sijaan 10. ja jatkopaikkaan. Vuolas keräsi pisteen vähemmän ja pääsi jatkoon varamiehenä sijoituttuaan 12.

Toisessa karsintakilpailussa taitojaan pääsivät testaamaan Joni Laukkanen ja Toni Hyyryläinen. Laukkasen kyyti riitti viiteen pisteeseen ja sijaan kaksitoista. Hyyryläisen kaksi pistettä riittivät sijaan 14.

Kolmannessa karsinnassa jatkopaikkaa hakivat Niklas Säyriö ja Timi Salonen. Säyriön kisan pilasivat tekniset ongelmat. Pisteitä kertyi kolme ja 13. sija. Salonen ajoi hienosti seitsemän pistettä ja karsintojen parhaan suomalaissijoituksen: kahdeksas.

Lauantaina vuorossa oli kaksi semifinaalia. Molemmista kilpailuista kahdeksan parasta selvitti tiensä finaaliin.

Suomalaiset jäivät harmittavasti kauas kärjestä ja finaalipaikasta. Ensimmäisessä semifinaalissa Pentinmäki ajoi kolme pistettä ja se riitti sijaan 15. Varamiehenä mukaan päässyt Vuolas ajoi yhden pisteen ja sijoitus 18.

Toisessa semifinaalissa suomalaisten suoritus oli lähes identtinen ensimmäisen kanssa. Salosen kolme pistettä riittivät sijaan 15. Loputa varamieheksi kisaan päässyt Säyriö ei päässyt kertaakaan kehiin.

Tanskalaiset hallitsevat 85cc:n luokaa lähes mielin määrin, sillä kuudentoista parhaan finaalistin joukossa peräti 12 on tanskalaisia. Ruotsalaisia mukaan mahtui kolme. Pohjoismaisen rintaman pystyi rikkomaan ainoastaan Saksan Dominik Möser.