Suomalaiset classic-kuljettajat menestyivät Linköpingissä

Pohjoismaiden suurin classic-moottoripyörien kilpailutapahtuma ajettiin 1.-2.8. Ruotsin Linköpingissä. Osallistujista suurin osa oli Pohjoismaista sekä Keski-Euroopasta, mutta yksittäisiä kilpailijoita oli tullut kauempaakin kuten Espanjasta ja USA:sta asti. Motocrossissa osanottajia oli noin 400, road racingissa noin 300, trialissa noin 100 ja endurossa sekä speedwayssä muutamia kymmeniä kummassakin. Kaikkia lajeja pystyy seuraamaan samalla moottoriurheilukeskuksen alueella. Kyse on todella suositusta tapahtumasta, ja yleisömäärä oli sen mukainen. Aurinkoinen sää varmisti sen, että yleisö ja kilpailijat pystyivät nauttimaan viikonlopusta täysin siemauksin.

Suomalaisia classic motocross-kuskeja oli mukana yli 20. Parhaista suomalaistuloksista vastasivat sivuvaunuluokan voittaneet orimattilalaiset Erkki Salo/Mika Hietala sekä heinolalainen Lasse Rantanen, joka ajoi ykköseksi luokassa 250 pre 1974. IMK:n Timo Hanski oli tämän luokan kolmas. Myös vanhempien, ennen 1970 valmistettujen kaksipuolikkaiden luokan voitto oli tulossa Suomeen kun karkkilalainen Ari Lahti voitti kaksi ensimmäistä erää. Tekniikka kuitenkin petti kolmannessa erässä ja keskeytyksen myötä hän putosi lopputuloksissa kahdeksanneksi. Samassa luokassa ajaneet IMK:n Jukka ja Tuukka Monto joutuivat myös antamaan muille pisteissä tasoitusta, kun venynyt aikataulu pakotti herrat jättämään viimeisen erän ajamatta, jotta miehet ehtisivät laivalle. Loppupisteissä Tuukka oli 9. ja Jukka 10.

Mukana oli myös useita muita imatralaisia/IMK:n edustajia. Yli 50-vuotiaiden kilpailijoiden Twinshock-luokassa Sami Backman nappasi pronssia. Hän oli kaikissa kolmessa erässä kolmas. Voiton vei belgialainen Jos Claessens. Alle 50-vuotiaiden kilpailijoiden EVO-luokassa Mika-Petteri Pio oli 17. ja Jere Pio voitti luokan B-finaalin. Marko Pion Cagiva 500 ei suostunut yhteistyöhön ja ajot loppuivat häneltä jo harjoituksissa. Luokassa 500 pre 1974 Juha Monto sijoittui viidenneksi. Voiton vei ylivoimaisesti Ruotsin Per Eliasson. Jounin Tiitan kilpailu JST-luokassa päättyi lähtökahinassa tapahtuneeseen kolariin. Alle 50-vuotiaiden kilpailijoiden Twinshock-luokassa Matti Kantoluoto oli 14. ja ensimmäisen erän keskeyttänyt Matti Tamski 24. Tässä luokassa ajoi myös helsinkiläinen Tuire Aho sijoittuen sijalle 17. Luokkavoitto meni maksimipistein saksalaiselle Tino Eissnerille.

Teksti Heimo Husokki

Uusin numero