Suomalainen Verge TS -sähkömoottoripyörä lähellä sarjatuotannon aloitusta

Teemu Saukkion vannemoottori-idean ympärille rakennettu Verge TS -sähkömoottoripyörä on valmis sarjatuotantoon vuoden 2021 alkupuoliskolla.

Melko tarkalleen kaksi vuotta sitten uutisoimme, että Teemu Saukkion suunnittelema RMK E2 -sähkömoottoripyörä tulisi sarjatuotantoon vuoden 2020 alussa. Paljon on tapahtunut niin maailmalla yleisesti kuin suomalaisen sähkömoottoripyörän suunnittelussakin sen jälkeen, ja suunnitelmat sekä aikataulut muokkautuneet moneen kertaan.

RMK-nimi vaihdettiin Vergeksi viime vuonna, ja mallimerkintä TS viittaa pyörän perusideasta vastanneeseen Teemu Saukkioon. Alkuperäinen 50 kilowatin teho ja 320 newtonmetrin vääntö on suunnittelun edetessä kasvatettu lukemiin 80 kilowattia ja 1000 newtonmetriä. Toimintamatkaksi luvataan silti sama kuin alunperin, 200-300 kilometriä.

Vuoden 2020 MP20-näyttelyssä Verge Motorcycles -yhtiön toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäki kertoi, että viivästyksiä alkuperäiseen aikatauluun ovat tuoneet sekä itse pyörään että sen tuotantolaitokseen liittyvät tyyppihyväksynnät. Hän antoi silloin ymmärtää, että itse pyörä olisi ollut valmis sarjatuotantoon nopeammallakin aikataululla.

Verge Motorcyclesin markkinoinnista vastaava Spencer Cutlan tiedotti nyt vuodenvaihteessa, että Verge TS on tarkoitus saada sarjatuotantoon vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana. Se tarkoittaa, että käytännössä pyörän on oltava jo valmis ja lopullisten speksien kaikilta osin selvillä, jotta voidaan odottaa alihankkijoiden pystyvän toimittamaan ensimmäiset erät osia kevään aikana. 

Yhtiö aikoo ajattaa lehdistöllä kahta esituotantosarjan pyörää heti kun ajokelit sen Suomessa sallivat – todennäköisesti huhtikuun aikana – ja pyörät tulevat vastaamaan kaikilta osin sarjatuotantopyöriä. Tarkoituksena on luonnollisesti saada sekä julkisuutta uutuuspyörälle että palautetta sen ominaisuuksista. Palaamme asiaan heti kun olemme päässeet ajamaan ensimmäiset metrit Verge TS:llä.

Uusin numero