Suomalainen moottoripyöräily MP 14-messujen punaisena lankana

Esillä on uusien moottoripyörien, mopojen ja varusteiden lisäksi suomalainen moottoripyöräurheilu, moottoripyöräily ja pyörien rakentaminen. MP-messujen Petrol Circus Custom Bike Show¹hun voi jo nyt ilmoittaa rakennettuja pyöriä.

– MP 14 -messut esittelee suomalaisen motoristin maailman. Messuilla voi tutustua vauhdikkaisiin moottoriurheilulajeihin, löytää uusia moottoripyöräreittejä ja ennen kaikkea tutustua laajaan moottoripyörä-, mopo- ja varustevalikoimaan. Rakennettujen pyörien Petrol Circus esittelee noin sata upeaa moottoripyörää ja mopoa, pääasiassa suomalaisten rakentamia. Messuilta jokainen motoristi löytää uusia virikkeitä ja vinkkejä moottoripyöräilyyn. Tällä kertaa crossikilpailuihin ei tarvitse ostaa erikseen lippua, vaan kaikki ohjelma sisältyy MP-messujen pääsylipun hintaan, kertoo tapahtumasta vastaava myyntiryhmäpäällikkö Niko Kantola Suomen Messuista.

MP-messuilla on päivittäin vauhdikkaita ajoesityksiä ja moottoripyöräkilpailuja viimekertaista näyttävämmällä radalla. Kusti Mannisen suunnittelema rata on nyt entistä suurempi ja siellä on korkeampia hyppyreitä. Huikean radan mahdollistaa sen sijainti Messukeskuksen suurimmassa hallissa.

Messuilla ajetaan Supercrossin SM -kilpailut, Junior Crossia, Enduro Crossia  ja Classic Crossia. Varikkoalueella voi aistia jännityksen ja se on nyt avoin myös messuvieraille.

Race of Champions kokoaa MP-messuille moottoripyöräurheilun suomalaiset huippukuskit kisaamaan sähköpyörillä. Ajoja on tapahtuman kaikkina päivinä ja kilpailun voittaa nopein kuski.

Petrol Circus esittelee
suomalaista rakentamista

Rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show esittelee MP 14-messuilla upeita, pääasiassa Suomessa rakennettuja pyöriä. Tuomariston sijaan voittajapyörät valitsee tällä kertaa yleisö.

Petrol Circus ­näyttelyn kokoaa nyt ensimmäistä kertaa promoottori Jarno "Japi" Åström,  joka on puuhaillut moottoripyörien parissa koko ikänsä. Uusi tehtävä on mukava ja haasteellinen duuni, josta hän on kovin innoissaan.

– Näyttelyyn voi ilmoittautua jo nyt, kertoo Åström.

– Rakennettujen pyörien alueelle mahtuu noin 100 moottoripyörää ja mopoa. Tällä kertaa panostetaan erityisesti suomalaisen moottoripyörä- ja moporakentamisen esilletuomiseen. Näyttelyssä on neljä luokkaa; Custom, Streetfighter, Classic ja OpenClass. Jokaisesta luokasta palkitaan kolme parasta pyörää ja näyttelyn pääpalkinnon voittaa Näyttelyn paras -pyörä. Kaikki voittajapyörät valitsee tällä kertaa yleisö.

Petrol Circus sijoitetaan MP-messuilla uudelle alueelle, näyttelyalue matotetaan ja pyörien ympärille rakennetaan aidat. Perusasiat on jo sovittu ja seuraavaksi kehitetään tapahtuman sisältöä.

MP 14 -messujen ohjelma tarkentuu loppuvuodesta ja sitä päivitetään tapahtuman sivulle: www.mpmessut.fi

Suomen Messut järjestää MP-messut Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

Uusin numero