Sunderland Dakarin kärjessä kahden ajopäivän jälkeen

Maltti on Dakarissa valttia. Sam Sunderland johtaa tasaisilla suorituksillaan kilpailua kahden ajopäivän jälkeen. Kuva: DPPI Media.

Vuonna 2020 Dakar-ralli ajetaan ensimmäistä kertaa Saudi-Arabiassa. Kahden kilpailupäivän jälkeen moottoripyöräluokan johdossa on Sam Sunderland.

Dakar-ralli käynnistyi sunnuntaina Saudi-Arabiassa Jeddahista Al Wajhiin vieneellä etapilla. Päivän kokonaismatka oli 752 kilometriä, josta erikoiskoekilometrejä oli 319.

Päivän voittoon ajoi australialainen KTM-kuljettaja Toby Price.

– Paperilla päivä näyttää sujuneen hyvin, mutta se ei ollut läheskään täydellinen. Minulla oli ongelmia roadbookin kanssa ja lopussa se repesi. Onneksi Matthias (Walkner) oli eksynyt hieman, joten sain seurattua häntä päivän maaliin, Price kuvaili.

Toiseksi nopein oli yhdysvaltalainen Honda-kuljettaja Ricky Brabec ennen Walkneria. Yksi ennakkosuosikeista, KTM-kuljettaja Sam Sunderland oli avauspäivän jälkeen vasta viidentenä. Mies oli kärsinyt pienestä kaatumisesta reitillä.

– Yllättävän kivistä maastoa, mutta nautin joka hetkestä, Sunderland kertoi.

Myös Price allekirjoitti Sunderlandin toteamuksen.

– Yleensä alussa on ollut helppo pätkä, jotta saa hieman totuteltua ralliin, mutta nyt meidät heitettiin suoraan syvään päähän. Maasto oli haastavaa, sillä ajoimme kivikoissa sekä dyyneillä ja navigointikin oli melko vaikeaa, Price kertoi.

Toisena päivänä kuljettajat ajoivat yhteensä 393 kilometriä al Wajhista Neomiin. Lähes koko kivikkoisen ja mutaisen päivän reitti oli erikoiskoetta, pätkäkilometrejä kertyi 367 kilometriä. Päivän jälkeen kuljettajilla oli vain 10 minuuttia aikaa huoltaa pyörää, joten kaluston rikkomiseen ei ollut varaa.

Päivän nopein oli botswanalainen Ross Branch, joka otti uransa ensimmäisen pätkävoittonsa Dakarissa. Toiseksi nopein oli Sam Sunderland, joka samalla nousi kilpailun kärkeen. Päivän kolmanneksi nopein oli Chilen Pablo Quintanilla Husqvarnallaan.

– Uskomaton tunne ajaa viimeinkin päivän pohjat, olen todella tyytyväinen. Olen kehittynyt erityisesti navigoinnissa ja opin joka päivä lisää, ja tänään oli hyvä askel oikeaan suuntaan, Branch iloitsi.

Ensimmäisen päivän voittaja Price joutui starttaamaan reitille ensimmäisenä ja mies sai huomata kärjessä ajamisen haastavaksi.

– En kaavaillut ajavani kärjessä tänään ja sain huomata, kuinka vaikeaa se on. Takana tulevalla on paljon helpompaa, ja kärjessä ajavaa on helppo ajaa kiinni. Fiilis on kuitenkin hyvä, pyörä on kunnossa ja kisaa on vielä 10 päivää jäljellä, joten aikaa sijoituksen parantamiseen on yhä hyvin, Price summasi.

Dakar-rallin top-10 kahden ajopäivän jälkeen:

  1. Sam Sunderland, KTM
  2. Pablo Quintanilla, Husqvarna
  3. Kevin Benavides, Honda
  4. Matthias Walkner, KTM
  5. Ricky Brabec, Honda
  6. Ross Branch, KTM
  7. Luciano Benavides, KTM
  8. Joan Barreda Bort, Honda
  9. Toby Price, KTM
  10. Andrew Short, Husqvarna

Tänään Dakar-ralli jatkuu Neomin ympäristössä kulkevalla 427-kilometrisellä päiväreitillä.

Uusin numero