Suivaantunut Spies teki Mugellossa päätöksensä lähdöstä Yamahalta

Spies on avautunut kolumnissa, joka ei sisällä sinänsä enää mitään kohu-uutista. Sen se tosin vahvistaa ja alleviivaa, että Spies lähti enemmän tai vähemmän ovet paukkuen Yamahalta tehden samalla tilaa Valentino Rossille hallitsevan mestarin Jorge Lorenzon tiimikaverina.

– Se olin minä, joka halusin lähteä Yamahalta, tähdentää Spies.

Kuuluisa rouva Fortunakin käänsi selkänsä Spiesille viime kaudella. Kausi oli täynnä vastoinkäymisiä ja epäonnea. Kymmenes sija MotoGP-luokan MM-sarjassa ei todellakaan kerro täyttä totuutta Spiesin todellisesta kilpailukyvystä.

Spiesin mitta tuli täyteen Italian osakilpailun yhteydessä Mugellossa, jossa hän kärsi ruokamyrkytyksestä.

– Eräs Yamahan korkea-arvoinen työntekijä tuli sanomaan minulle Mugellon kisan jälkeen, kuinka paljon he ovat investoineet rahaa minuun. Hän sanoi, että älä tule Laguna Secaan (seuraava osakilpailu), ellet pysty antamaan kaikkeasi. Olemme menettäneet uskomme sinuun, Spies kertasi ainakin hänen osaltaan kohtalokasta ja jo kesällä julkisesti ruodittua keskustelua Mugellossa.

– Tein sillä hetkellä päätöksen, että en jatka Yamahalla kaudella 2013. Minulla on paljon ystäviä Yamahalla, mutta kun joku puhuu sinulle tuolla tavalla, niin menetät kaikki kunnioitukseksi, jatkaa Spies.

Spies myöntää olleensa jo palaamassa hyvää kyytiä Superbike-luokkaan, jossa hän voitti maailmanmestaruuden kaudella 2009. Spies päätti sittenkin kieltäytyä BMW:n houkuttelevasta tarjouksesta.

Hän neuvotteli siinä vaiheessa Ducatin lisäksi pestistä MotoGP-luokassa myös Fausto Gresinin johtamaan Hondan satelliittitiimiin.

Ducatin siirtyminen Audin omistukseen merkitsi lopullista pistettä Spiesin valinnalle.

– Ducati oli siinä vaiheessa valmis mieleiseeni sopimukseen ja Honda taas ei, muotoilee Spies.

Spiesille ja hänen Pramac-tiimikaverilleen Andrea Iannonelle on luvattu ensi kaudeksi vastaavat pyörät, kuin Ducatin tehdastiimin kuljettajille Nicky Haydenille ja Andrea Doviziosolle.

* Ben Spiesin (oik.) kesällä syntynyt päätös lähteä Yamahalta tuli yllätyksenä myös Jorge Lorenzolle. Kuvat: Yamaha Racing
 

Uusin numero