Stonerilta tyrmäävä vastaus comeback-uteluihin: ”Ei, kun on kerran päässyt ulos MotoGP-kuplasta…”

– Sanon tämän varmuudella: en palaa ajamaan täysipainoista MM-sarjaa, GP-kekkerit hymyssäsuin kauden 2012 jälkeen hyvästellyt Stoner alleviivaa.

Silloin vasta 27-vuotiaan Stonerin päätöksessä kaiken edelle ajoi perhe. Ja ajaa edelleen.

– Kun päätät kilpailla tällä tasolla, niin sinun on puskettava koko ajan limiitillä. Riski on silloin aina läsnä. Minulle nykyinen elämäntyyli- ja laatu perheeni kanssa merkitsee enemmän.

Stoner kertoo ymmärtäneensä tämän lopullisesti, kun hän omiensa sanojensa mukaan onnistui pääsemään ulos ”MotoGP-kuplasta”. Stoner rakastaa kilvanajoa, mutta toisaalta vihaa GP-kuskin arkeen oleellisesti kuuluvaa pr-pyöritystä ja vastaavaa.

Stoner toppuuttelee myös
puheita villin kortin kisasta

Moni, muiden muassa hallitseva maailmanmestari Jorge Lorenzo on ollut saletti siitä, että Stoner ajaa jo tulevalla kaudella vähintään yhden villin kortin MM-osakilpailun, joka sijoittuu tämän kotiyleisön eteen Australian Phillip Islandilla. Lorenzon mukaan Stoner ajaa tuolloin jopa voitosta.

Ducatin GP16-pyörää tammikuun lopulla ensimmäisen kerran testaava Stoner toppuuttelee myös näitä puheita.

– Mitään suunnitelmaa tästä ei olemassa, Stoner viittaa villiin korttiin Motorsprintin haastattelussa.

Mutta Stoner ei olisi oma itsensä, ellei hän jättäisi tässäkin tapauksessa takaporttia sopivan vilungisti raolleen.

– Olen kuitenkin täysin vakuuttunut siitä, että jos haluan kilpailla, niin Ducati on valmis pistämään siltä osin kaiken peliin. Mutta kuten sanoin, meillä on olemassa vain testisuunnitelma. Katsotaan nyt ensin, miten testit sujuvat. Muut mahdolliset päätökset tehdään sen jälkeen.

Ducatilla on voitettu MotoGP-luokan MM-osakilpailu viimeksi vuonna 2010. Se voitto oli Ducatilla mestaruuden kaudella 2007 saavuttaneen Stonerin käsialaa.

– Minulla on tehtävä, josta muotoutuu tavoite, Stoner pukee sanoiksi nykyisen roolinsa.

– Haluan tehdä hyvää työtä Gigi dall’Ignan (tiimipäällikkö) kanssa ja auttaa insinöörejä sekä kuljettajia uuden pyörän kehitysohjelmassa. Ja tavoitteeni on tehdä oma osuuteni siinä, että Ducati palaa taas voittajaksi.

Se saattaa tosiaankin edellyttää Stonerilta kilpailemista Australian GP:ssä.

Uusin numero